Fantastično izdanje Slobode: FK Borac izgubio na Tušnju

Trijumf tuzlanskog kluba

Fantastično izdanje Slobode: FK Borac izgubio na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Sloboda je u posljednjem susretu 13. kola Premijer lige BiH na Tušnju savladala banjalučki Borac rezultatom 1:0.

Odlično prvo poluvrijeme viđeno je na Tušnju, a oba tima su imala zaista sjajne šanse za postizanje golova.

Krenulo je u sedmoj minuti kada Ziljkić stvara dobru poziciju, no zatim slabo šutira i propada odlična šansa.

Imao je potom Borac nekoliko dobrih akcija koje nisu dovele do šanse, da bi se Sloboda propudila sredinom prvog poluvremena, a prvu dobru šansu propušta Husejinović koji dobro šutira preko gola Borca.

Odmah je na drugoj strani uzraio Vranješ. U ponom trku šutira i gol promašuje tek za koji centimetar.

Ziljkić u 34. minuti ima još jednu odličnu šansu. Sjajan šut fenomenalno brani Golubović i spašava svoj tim.

A onda u 38. minuti Sloboda dolazi do gola. Amar Beganović odlično probija po desnoj strani, ubacuje u sredinu gdje je usamljen Abid Mujagić i to ne propušta da zabije gol za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena još po jedna odlična šansa na obje strane. Vranješ iz slobodnog udarca prijeti za goste, Golubović brani, da bi u samom finišu prvog dijela Tomašević sjajno šutirao za domaće, Pavlović uz pomoć prečke spašava i na odmor se odlazi rezultatom 1:0.

Sloboda bolje otvara drugo poluvrijeme. Dženis Beganović i Ristić su oprobali udarce, nisu bili precizni, da bi gosti iz Banja Luke uzvratli tek u 69. minuti kada Vranješ šutira sa distance pravo u Golubovića.

Pokušavao je Borac potom napraviti neki pritisak na gol Slobode. Međutim, nije tim Vlade Jagodića napravio previše u fazi napada u ostatku meča. Ostalo je 1:0 i Sloboda je zasluženo osvojila tri boda.

Premijer liga BiH, 13. kolo:

Sloboda - Borac 1:0

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Devedžić, A. Beganović, Husejinović, Dž. Beganović, Tomašević, Ristić, Predragović, Pezer, Mujagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Borac: Pavlović, Jovanović, Ziljkić, Ćosić, Dujaković, Vojnović, Brtan, Lukić, Vranješ, Milojević, Zakarić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lafac
Hoce Vlado titulu ?
34 2
nedoni46
poigra se sloboda sa njima, osutali nisu.
22 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti