Tuzlaci svjesni da imaju veliku šansu, ali pozivaju na oprez: Znamo kakav je njihov mentalni sklop

Čengić pred utakmicu sa Željezničarom

Tuzlaci svjesni da imaju veliku šansu, ali pozivaju na oprez: Znamo kakav je njihov mentalni sklop

Esmer Oštraković

Sutra će biti odigrana utakmica u okviru KUP-a Bosne i Hercegovine između Slobode i Željezničara.

Susret se igra na Tušnju, a pred ovu utakmicu Sloboda je održala press konferenciju na kojoj je govorio Eldin Čengić.

"Prije svega bih napravio osvrt na utakmicu u Hadžićima. Igrali smo u teškim vremenskim uslovima, ali smo još jednom pokazali pobjednički mentalitet. Pravovremenom izmjenom smo, možemo reći pobjedili utakmicu. Hvala našim navijačima koji su nas bodrili.

Imali smo četiri dana da se oporavimo. Smatramo da smo ekipu regenerisali na dobar način. Za sutra, imamo situaciju da nam dolazi protivnik koji je u krizi i koji je motivisan.

Oni su ekipa sa širokim rosterom i to će biti utakmica koja neće biti lagana. Utakmicu igramo u čast naših navijača, kluba i grada. Ne smijemo izgubiti utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Pozvao bih navijače da se sutra odazovu u što većem broju", rekao je Čengić.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Da li prednost Slobode može biti ta serija loših rezultata Željezničara.

"Znate kako, to je mač sa dvije oštrice. Željezničar smo dobro skautirali, ali znamo kakav je njihov mentalni sklop. Nakon četiri poraza, njima je možda utakmica na Tušnju prekretnica", kaže Čengić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Vi ste nam vadiona,mada ako i vi ne budete picke i ako nas napadnete mi sa nasom odbranom i golmanom ne mozemo izdrzati,ipak se nadam da ste i dalje ona seljacka ekipa i da cete nas respektovati i zadnjih pola sata da necete moci hodati i da to iskoristimo mada su nam sanse podjednake
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi