Sloboda igrala, Jedinstvo gledalo: Gosti se kući vraćaju sa "samo" četiri lopte u mreži
FOTO: E. Dindić

Rapsodija na Tušnju

Sloboda igrala, Jedinstvo gledalo: Gosti se kući vraćaju sa "samo" četiri lopte u mreži

H. Zilić

U drugom kolu Prve lige FBiH Sloboda je na Tušnju opravdala ulogu favorita protiv Jedinstva i slavila rezultatom 4:0 u utakmici koje je skoro cijeli svoj tok bila jednosmjerna ulica, samo su se redale šanse pred golom gostiju iz Bihaća.

Sloboda je odmah krenula ofanzivno. U četvrtoj minuti Čivić je propustio dvije prilike, zaustavio ga je golman Iličić.  Nakon toga šansa za Husejinovića u osmoj, zatim Dervišagića u 12. minuti, otišla je lopta pored gola u oba pokušaja.

U 21. minuti velika šansa za Slobodu, Dilaver je sjajno šutirao i pogodio stativu.

Minut kasnije Dilaver je zatresao mrežu nakon sjajne asistencije Čivića i to je bilo 1:0 za Slobodu, sasvim zasluženo.

Nevjerovatna situacija pred golom gostiju sa Une u 36. minuti. Prvo je blokiran udarac Delića, zatim Kalesić blokiran i onda i Vulić blokiran.

Oglasi

U 44. minuti majstorija Dine Kalesića koji pogađa za 2:0 i rezultat prvog poluvremena. Izdavajmo i škarice Husejinovića u 45. minuti, lopta je okrznula prečku, to bi bio gol za pamćenje sasvim sigurno.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme majstorija na Tušnju. Delić je ubacio iz kornera, a Dilaver petom pogađa za 3:0.

U 58. minuti novi pokušaj Dervišagića, lopta je otišla preko gola Jedinstva. Dvije minute kasnije nova majstorija DIlavera koji ponovo perom pogađa i to je bilo 4:0 za Tuzlake.

Do kraja meča bilo je još prilika pred golom Jedinstva koje večeras nije apsolutni ništa prikazalo na Tušnju, ostalo je do kraja 4:0.

Prva liga FBiH, 2. kolo:

Sloboda - Jedinstvo 4:0 (Dilaver 22', 47', 60', Kalesić 44')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

SLOBODA: Dalipagić, Beganović H., Vulić, Mujkić, Husejinović, Dilaver, Delić, Dervišagić, Kurtalić, Čivić, Kalesić.

JEDINSTVO: Iličić, Stojnić, Džaferović, Imamagić, Kurić, Hadžikadunić, Kojić, Zarić, Alagić, Husić, Hadrović.

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi