Sloboda pobijedila Široki i preuzela vrh tabele

Juniorska Premijer liga

Sloboda pobijedila Široki i preuzela vrh tabele

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Juniori FK Sloboda pobijedili su u 15. kolu Premijer lige BiH ekipu Širokog Brijega rezultatom 3:1.

U zaista dobroj utakmici tuzlanski tim je na kraju ipak pokazao nešto više kvaliteta i došao je do nova tri boda.

Borbena igra domaćeg tima se isplatila već u 17. minuti meča. Harun Beganović je pogodio za prednost od 1:0, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme donosi mnogo više uzbuđenja i još tri pogotka na utakmici. Gosti iz Širokog u 62. minuti preko Tokića dolaze do izjednačenja rezultata na 1:1, no od tog trenutka kreće dominacija Slobode.

Na terenu je postojala samo domaća ekipa, šanse su se redale pred golom Širokog, a na kraju je Sloboda uspjela da postigne dva gola i da pobijedi.

Prvo je u 78. minuti Adi Alić pogodio za vodstvo od 2:1, da bi tačku na ovaj meč stavio Jasmin Osmić golom za konačnih 3:1 u 88. minuti meča.

Sloboda je ovom pobjedom barem nakratko došla do prvog mjesta na tabeli. Tuzlaci imaju 33 boda, jedan više od Željezničara i dva od Zrinjskog koji svoje susrete igraju sutra.

Juniorska Premijer liga, 15. kolo:

Sloboda - Široki Brijeg 3:1

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sloboda: Mustačević, Mujagić, Musić, Paležnica, Beganović, Alić, Kadrić, Mujkić, Saletović, Kavazović, Osmić.

Široki Brijeg: Puljić, Vištica, Martić, Grgić, Kujundžić, Lukić, Sesar, Tokić, Lasić, Miletić, Mustapić

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Bravo djeco.!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi