FK Sloboda savladao Olimpik, utakmicu obilježio jedan od najčudnijih trenutaka Premijer lige

Tri boda Tuzlacima

FK Sloboda savladao Olimpik, utakmicu obilježio jedan od najčudnijih trenutaka Premijer lige

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda je u 10. kolu Premijer lige BiH na Tušnju savladala ekipu Olimpika rezultatom 2:0.

Tuzlaci su pitanje pobjednika u ovom meču riješili nakon prvog poluvremena, a u nastavku su stečenu prednost sačuvali.

Izuzev dobrog šuta Abida Mujagića u više od pola sata igre na Tušnju nismo vidjeli apsolutno ništa, a zatim je domaći tim iz prve prave šanse poveo.

Amar Beganović je napravio odličan prodor i zatim je precizno pogodio protivničku mrežu za prednost od 1:0 u 34. minuti meča.

Potom je Olimpik imao dobar pokušaj preko Hadžanovića, da bismo u finišu prvog poluvremena vidjeli zaista bizarnu situaciju nakon koje je Sloboda došla do 2:0.

Dženis Beganović ubacuje loptu sa lijeve strane, Dujmović šalje loptu u mrežu, a sudija Zoran Grbić to u prvi mah nije vidio i pokazao je na korner. Nakon burnih protesta i konsultacije sa četvrtim sudijom gol je na kraju ipak priznat i Sloboda je na odmor otišla vodstvom od 2:0.

Olimpik je u nastavku bio bolji tim. Odmah su na otvaranju prijetili Goluboviću preko Šišića i Perišića, ali nisu uspjeli da se vrate u meč.

Sloboda je sa druge strane strpljivo čekala. Nije tim Gradimira Crnogorca ništa posebno napravio u fazi napada i lagano je održavao stečenu prednost.

Na kraju su je i odbranili i ostalo je 2:0, pa su crveno-crni osvojili nova tri boda.

Premijer liga BiH, 10. kolo:

Sloboda - Olimpik 2:0

FK Sloboda: Golubović, Jusić, Beganović A., Husejinović, Beganović Dž., Tomašević, Uzelac, Maksimović, Mujagić, Osmić, Kurtalić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Olimpik: Hadžić, Ojdanić, Bajraktarević, Muminović, Osmanović, Handžić K., Milanović, Hadžanović, Lekanić, Dujmović, Handžić F.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmerACM
Olimpik treba ostaviti u ligi radi popravljanja gol razlike i bodova kad kome treba
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi