Slobodine nade gaze sve pred sobom, Spahić ponosan: Vjerujem u sebe i ove momke!

Tuzlaci nakon pet kola na maksimalnom učinku

Slobodine nade gaze sve pred sobom, Spahić ponosan: Vjerujem u sebe i ove momke! · Intervju

S. Mlaćo

Juniori FK Sloboda lider su na tabeli Premijer lige za juniore nakon pet kola.

Tuzlaci imaju pet pobjeda, iako su imali veoma težak raspored. Prošli su ga sjajno i zasluženo drže lidersku poziciju.

Velike pohvale svakako idu i na račun šefa struke ove selekcije Amira Spahića.

"Ko prati omladinske lige zna da sam ja treću sezonu sa juniorima. Prvu sezonu smo bili treći i igrali smo finale kupe, iako sam tu sezonu kada sam došao iz prvog tima preuzeo samo osam juniora od kolege koji je prethodno vodio ekipu. Prošle sezone smo bili dva boda od lidera Željezničara i prvenstvo se prekinulo, pa možemo reći da smo sada nastavili kontinuitet dobrih rezultata. Ove godine smo imali težak raspored na startu, Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg, Velež, ali ja vjerujem u svoj rad i vjerujem u sebe i svoje momke", priča Spahić za SportSport.ba.

Navijači Slobode ponosno su na igre mladih nada i iz kola u kolo pomno prate dešavanja u Premijer ligi za juniore. Da li se radi o generaciji koja bi u budućnosti mogla donijeti mnogo dobrog za prvi tim?

"Dolaskom Adnana Jahića u selekciju kadeta mi smo posložili kadete i juniore, te imamo dobre generacije. Imamo 4-5 igrača koji kucaju na vrata prvog tima. Možete vidjeti da Osmić igra standardno, Muratović se prodao u Hajduk, a prije toga je prodat Hodžić u Španiju. Možemo reći da nastavljam taj kontinuitet proizvodnje dobrih igrača".

No description available.

Jasno je da mladim nogometašima svakako najveći problem bude taj prelazak u seniorski tim. Mnogi tu i 'padnu'.

"To je najveći problem, to znaju svi treneri. Juniorska liga je kvalitetna, međutim momci kada dođu u seniorski fudbal, to je drugačije. Tu su prekaljeni igrači, tim momcima treba postepeno davati šansu, kvaliteta sigurno ima".

O stanju na tabeli Jahić kaže.

"Liga je sigurno kvalitetna. Dvije najlošije ekipe ispadaju svake godine. Zvijezda 09 ima kvalitetnu ekipu i najavili su pohod na titulu, a tu su i Željezničara, Borac, Široki Brijeg, Zrinjski... Sarajevo je uvijek Sarajevo, bez obzira na lošije rezultate sada. Liga je takva da ne možete unaprijed upisati bodove".

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Sloboda želi nastaviti sa dobrim igrama i u nastavku sezone.

"I toj seriji našoj će nekada doći kraj. Bitno je da uvijek izvučemo pouke, imamo fin izbor igrača i mogu reći da imam adekvatne zamjene za određena mjesta jer će sigurno biti povreda, kartona, itd,...", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef struke juniora FK Sloboda Amir Spahić.

Top Komentari

Dino69
Bravo za šefa!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi