Slovaci također zatražili odgodu baraža
Foto - EPA

Zbog koronavirusa

Slovaci također zatražili odgodu baraža

M. Šljivak

Nakon što je NSBiH od UEFA-e zatražio odgodu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, isto je učinio u Fudbalski savez Slovačke.

Slovačka u polufinalu play-offa dočekuje Republiku Irsku, a ova utakmica je zbog pandemije koronavirusa trebala da se igra bez prisustva publike.

Ipak, kako je stanje u Evropi zaista teško, Fudbalski savez Slovačke je odlučio da uputi pismo u kojem se traži odgoda utakmice.

Pobjednik susreta između Slovačke i Irske igrao bi u finalu doigravanja protiv boljeg iz duela BiH i Sjeverne Irske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

UEFA danas razmatra sve odluke vezane za prekid takmičenja, ali i odlaganje Evropskog prvenstva i neće biti nikakvo čudo ako se to na kraju i dogodi.

Top Komentari

Edward NewGate
Taman ce se neki povrijeđeni oporaviti.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi