Šta se dešava na kapijama stadiona u Bratislavi?

Zmajevi gostuju Slovačkoj

Šta se dešava na kapijama stadiona u Bratislavi?

Admin Čaušević

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između Slovačke i Bosne i Hercegovine na Nacionalnom stadionu u Bratislavi počinje u 20:45.

FS Slovačke je prije nekoliko sedmica donio odluku da zabrani prodaju ulaznica navijačima BiH te neće biti organizovanog navijanja.

Ipak, brojni navijači BiH su se snašli te su kupili ulaznice od Slovaka pa su već danas bili na ulicama Bratislave i pripremali se za utakmicu.

Mnogi su se pitali da li će biti neophodno pokazati neki od ličnih dokumenata prilikom ulaska na stadion.

Do sada su se pojavljivale različite informacije. Pasoš nije neophodan za ulazak, ali zato jeste lična karta.

Fotoreporteri portala SportSport.ba su zabilježili trenutak ulaska gledatelja sa ulaznicama i vidljivo je da pokazuju dokumente.

Oglasi

Kao što se može vidjeti u video prilogu neki od gledatelja koji su ulazili na stadion su pokazivali dokumenta.

Kako saznajemo pojedini navijači BiH su već ušli na stadion i uredno će posmatrati utakmicu. 

Do sada nije zabilježen slučaj da je neko od navijača s kartom vraćen sa ulaza.

"Jedini uslov za ulazak na stadion je da se ime i prezime na ulaznici podudara sa onim na pasošu ili ličnoj karti, ali nemamo instrukcija da vraćamo državljane bilo koje države. Internacionalna je utakmica.", rekao nam je kontrolor karata na ulazu B3 stadion.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Inače, Nacionalni stadion u Bratislavi ima kapacitet od 22.500 sjedećih mjesta. Izgrađen je zajedničkom saradnjom slovačkih vlasti i vlasnika ŠK Slovan Ivana Kmotrika.

Kako sada stvari stoje tribine neće biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Iako neće biti organizovanog navijanja nema sumnje da će se čuti pjesma navijača BiH.

Top Komentari

Gifron1
Znaci ne desava se nista.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi