Savršena noć: Zmajevima stigao muštuluk!

Odličan start kvalifikacija

Savršena noć: Zmajevima stigao muštuluk!

A. Čaušević

Fudbalska reprezentacija BiH je nakon prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo istakla jasnu kandidaturu za jedno od prva dva mjesta u grupi J.

Zmajevi su odigrali savršen meč protiv Islanda te su na pogon Amara Dedića stigli do velikog i ubjedljivog trijumfa nad Islanom rezultatom 3:0.

Prva dva gola postigao je Rade Krunić, dok je svoju perfektnu noć možda i utakmicu karijere lijepim golom u drugom dijelu krunisao odlični bek RB Salzburga.

Bh. reprezentaciji je na ruku išao i drugi rezultat iz kvalifikacione grupe J pošto su Slovačka i Luksemburg u međusobnom duelu odigrali 0:0.

Susret u Bratislavi nije bio pretjerano zanimljiv. Slovaci su imali nešto više od igre, ali nisu uspjeli doći do gola.

Oglasi

U trećem duelu Portugal se rutinski obračunao sa Lihtenštajnom te je slavio visok trijumf rezultatom 4:0.

Poslije prvog dijela bilo je 1:0 golom Cancela, da bi u nastavku dva puta pogodio Cristiano Ronaldo te jednom Bernardo Silva.

Poslije prvog kola Portugal je zbog bolje gol-razlike prvi, slijede Bosna i Hercegovina, zatim Luksemburg i Slovačka, te Lihtenštajn i Island bez golova.

U drugom kolu koje se igra u nedjelju sastaju se Luksemburg - Portugal, Slovačka - BiH i Island - Lihtenštajn.

Podsjećanja radi, direktan plasman na Euro će izboriti dvije prvoplasirane selekcije iz grupe. 

Derbi večeri se igrao u Napulju gdje je u okviru grupe C Engleska bila gost Italiji te je u reprizu posljednjeg Eura slavila trijumf 1:2, a Sjeverna Makedonija je uz dosta muke pobijedila Maltu sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Englezi su većinu stvari riješili u prvom poluvremenu kada su pogodili Rice i Kane koji je sa 54. golom u dresu reprezentacije postao najbolji strijelac u historiji Gordi Albiona. Gol nade za Azzurre djelo je Reteguija.

Susreti u grupi H su donijeli očekivane rezultate. Skandinaski derbi između Danske i Finske pripao je domaćinu sa 3:1, dok je Sjeverna Irska sa 0:2 pobijedila San Marino. Ranije je Slovenija u gostima bila bolja od Kazahstana sa 1:2.

Promo

Top Komentari

nakopitam
Sta znaci imati Sarajliju na klupi. Svaki put kada je Pitar bio selektor reprezentacija je bila 100 puta bolja nego kada je vode drugi, pogotovo kad se sjetim onog tukca bazdarevica, povratio bi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi