Srbija je ispala sa EURO-a, ali u osmini finala se pojavila zastava koja je izazvala brojne reakcije
FOTO: EPA

Nije moglo bez komentara

Srbija je ispala sa EURO-a, ali u osmini finala se pojavila zastava koja je izazvala brojne reakcije

Haris Zilić

Bilo je zanimljivo na tribinama stadiona u Gelsenkirchenu tokom utakmice osmine finala Evropskog prvenstva između Engleske i Slovačke u kojoj su Englezi slavili nakon produžetaka rezultatom 2:1.

Na tribinama je pažnju privukla i zastava Srbije, a poznato je da je Srbija već ispala sa Evropskog prvenstva i to u grupnoj fazi gdje su u grupi C završili na posljednjem mjestu sa dva osvojena boda.

Pored zastave Srbije bila je i zastava sa granicama Kosova na kojoj je pisalo "Kosovo je Srbija".

Pomenuta zastava je bila među navijačima Slovačke i pitanje je kako je dospijela na tribine, a nisu izostali ni razni komentari.

Slovaci su zastavu raširili odmah iza gola na ogradi tako da je bila jasni dostupna kamermanima i fotoreporterima.

Oglasi

Sama zastava je izazvala dosta pomenutih komentara, a mnogi povezuju i sa navijačima Srbije jer ima neke logičke poveznice.

Upravo je Srbija u Gelsenkrichenu igrala prvu utakmicu EURO-a protiv Engleske u kojoj su poraženi 1:0 i mnogi misle da je zastava ostala od te utakmice ili da je planski završila u rukama Slovaka nakon što se saznalo da će meč osmine finala igrati na stadionu u Gelsenkirchenu.

Inače, susret između Slovake i Engleske protekao je u sjajnom navijanju, iako su Englezi bili ogorčeni igrom svojih fudbalera.

I prije 90. minute utakmice pojedini navijači su napustili stadion u Gelsenkrichenu i napravili pogrešan potez.

Oglasi

Englezi su do gola došli u 95. minuti, zatim i prvoj minuti produžetka, a navijači Engleske koji su bili isfrustrirani sigurno će žaliti zbog svog propusta.

Izabranici selektora Southgatea nemaju igru kakvu žele to je očigledno, a sreća ih je mazila protiv Slovačke.

Daleko je od od Engleza kakve su mnogi očekivali, a sada ih u četvrtini finala očekuje odlična reprezentacija Švicarske.

Sa druge strane Slovaci mogu žaliti za velikom prilikom da eliminišu Englesku, nedostajala im je samo minuta do tog uspjeha.

Ipak, Slovačka je cilj ispunila plasirala se u nokaut fazu, ali ostat će žal i gorčina jer se sigurno moglo više kada se sve pogleda u utakmici protiv Engleske.

Top Komentari

Oblivion
Ne znam čemu ova vijest kvazi novinaru, ali da ste malo bolje pazili i istraživali sa ovog papanskog portala (jer je samo copy/paste novinarstvo), bila je i zastava BiH sa navijačima Slovačke u ćošku. I btw. Slovaci, odnosno navijači Slovana su prijateljski nastrojeni prema srbijanskim navijačima i pružaju im podršku već duže vrijeme, kao i navijači Sparte iz Praga.
0 0
FCBFCBFCB
Cekaj kako ono bijase, Jel Kosovo ima svoju drzavnu fudbalsku reprezentaciju i takmici se u svakim kvalifikacijama i ligi nacija ili se ti fudbaleri takmice pod zastavom tudje drzave srbije? i jedno politicko pitanje: Dali postoje granice na putnim pravcima izmedju ove dvije susjedne drzave. Nisam tamo nikad bijo pa me eto zanima?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi