Sutra je jedan od ključnih dana u kvalifikacijama za tri regionalne reprezentacije

Počinje 5. kolo kvalifikacija za EURO

Sutra je jedan od ključnih dana u kvalifikacijama za tri regionalne reprezentacije

Eldar Ganibegović

Peto kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj počinje sutra, a tri reprezentacije država iz regiona igraju možda i prijelomne utakmice.

U grupi G je pravi skup balkanskih selekcija gdje su Bugarska, Crna Gora i Srbija, te Mađarska koja makar graniči sa Srbijom. Uljez je Litvanija, ali ujedno i autsajder grupe.

Sutra Srbija na svom terenu igra utakmicu protiv Mađarske i ukoliko dođe do sva tri boda teško da će Orlove šta zaustaviti u pohodu na prvo Evropsko prvenstvo nakon raspada Srbije i Crne Gore.

S druge strane, u gostima kod Litvanije igra Crna Gora i pobjeda na Baltiku je imperativ, ukoliko ova balkanska zemlja želi ostati u igri za plasman na EURO i držati priključak za Srbijom i Mađarskom.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Mađarska  5:0 7
2. Srbija 5:1 7
3. Crna Gora  1:2 4
4. Bugarska 2:6 2
5. Litvanija 1:5 1

Još je neizvjesnije u grupi H gdje se nalazi Slovenija. San Marino je autsajder, skoro otpisana je i Sjeverna Irska, a ostale četiri selekcije se nadaju plasmanu na EURO.

Iznenađujuće, Finska i Kazahstan su na vrhu sa po devet bodova, dok Danska i Slovenija koje su remizirale u prošlom kolu imaju po sedam.

Oglasi

Sloveniji je sutra pobjeda imperativ protiv drugog autsajdera grupe, inače bi se ovaj tim sa sjevera Balkana mogao polati početi opraštati od eventualnog učešća na EURO-u.

Slovenija, naime, dočekuje Sjevernu Irsku i favorit je na domaćem terenu, no to igrači ove selekcije moraju i opravdati.

Danska igra domaći duel protiv San Marina i tu će upisati tri lagana boda, dok će se pomno pratiti šta će u međusobnom duelu uraditi Kazahstan i Slovenija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Finska  10:3 9
2. Kazahstan 8:4 9
3. Danska 7:5 7
4. Slovenija 5:4 7
5. Sjeverna Irska 2:3 3
6. San Marino 0:13 0

Sutra se igraju utakmice i u grupi B gdje se sastaju Nizozemska - Grčka i Francuska - Irska, te u grupi E gdje igraju Češka - Albanija i Poljska - Farski Otoci.

Što se termina tiče, Kazahstan i Finska igraju od 16 sati, dva sata kasnije počinje duel Litvanije i Crne Gore, dok se svi ostali mečevi igraju od 20:45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi