Crnogorci i Srbi su proklizali, ali treća balkanska selekcija krupnim koracima korača ka EURO-u!

Slovenija slavila protiv Sjeverne Irske

Crnogorci i Srbi su proklizali, ali treća balkanska selekcija krupnim koracima korača ka EURO-u!

Eldar Ganibegović

Danas su igrane utakmice u grupana B, E i H petog kola kvalifikacija za EURO. Ako su Crna Gora i Srbija kiksali u grupi G, treća balkanska selekcija koja je danas igrala nastavlja krupnim koracima grabiti ka plasmanu na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Slovenija je na svom terenu večeras ugostila Sjevernu Irsku i slavila s 4:2.

Krenulo je sjajno pošto je Šporar u trećoj minuti pogodio za 1:0, no gosti preko Pricea samo četiri minute kasnije stižu do izjednačenja.

Do poluvremena je Slovenija stigla do dva gola razlike golovima Stojanovića i Šeška, a upravo Šešku je i poništen jedan gol zbog ofsajda.

U nastavku utakmice Evans je smanjio na 3:2, ali je Šporar drugim golom danas u 56. minuti stavio tačku na i. Ovom pobjedom Slovenija tako ostaje u ozbiljnoj trci za plasman na EURO, a tabela dovoljno govori. 

Ranije danas u istoj grupi je Finska slavila na gostovanju kod Kazahstana, dok je Danska u večernjem terminu očekivano stigla do tri boda protiv San Marina, bilo je 4:0.

Oglasi

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Finska 11:3 12
2. Danska 11:5 10
3. Slovenija 9:6 10
4. Kazahstan 8:5 9
5. Sjeverna Irska 4:7 3
6. San Marino 0:16 0

Kada je grupa B u pitanju, Francuska i Nizozemska stigli su do očekivanih pobjeda. Francuska je s 2:0 slavila protiv Irske, dok su Nizozemci s 3:0 bili bolji od Grčke.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Francuska 11:0 15
2. Nizozemska 6:4 6
3. Grčka 5:5 6
4. Irska 4:5 3
5. Gibraltar 0:12 0

U grupi E je Poljska teže od očekivanog stigla do pobjede protiv Farskih Otoka, bilo je 2:0. Oba gola su Poljaci postigli preko Lewandowskog i to u 73. i 83. minuti utakmice.

Češka je na svom terenu ugostila Albaniju i remizirala 1:1. Cerny je doveo domaći tim u vodstvo u 56. minuti, da bi bod gostima donio Bajrami deset minuta kasnije.

# REPREZENTACIJA GOL-RAZLIKA BODOVI
1. Češka 7:2 8
2. Albanija 6:3 7
3. Poljska 6:6 6
4. Moldavija 4:5 5
5. Farski Otoci 2:9 1

Kvalifikacije za EURO:

Grupa B:
Francuska - Irska 2:0
Nizozemska - Grčka 3:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Grupa E:
Češka - Albanija 1:1
Poljska - Farski Otoci 2:0

Grupa H:
Danska - San Marino 4:0
Slovenija - Sjeverna Irska 4:2
Kazahstan - Finska 0:1

Top Komentari

King_Kenny
...otkad je Slovenija balkanska selekcija?...
4 0
ninna
Jedino Hrvatska velika i ozbiljna reprezentacija ostali teška talašika
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi