SMS odveo Lazio na +4 nad Interom, Immobile završio sezonu?

Lazio blizu Lige prvaka

SMS odveo Lazio na +4 nad Interom, Immobile završio sezonu?

Teme:

Lazio je u posljednjoj utakmici 35. kola Serije A kao gost savladao Torino rezultatom 1:0 i tako upisao super-važna tri boda u borbi za Ligu prvaka.

Nebeskoplavi su od prve minute bili bolji tim na terenu, ali već u 15. je Inzaghi bio na pravim mukama. Ciro Immobile se povrijedio i morao je napustiti igru, a prve prognoze kažu da je za najboljeg strijelca Serije A ova sezona završena.

Igrao se 23. minut kada je dosuđen jedanaesterac za Lazio. Luis Alberto je loše šutirao, a Salvatore Sirigu uhvatio loptu i time najavio da će večeras imati svoju noć. Bivši golman PSG-a je u nekoliko navrata sjajno reagovao i držao svoj Torino u nadi za pozitivan rezultat sve do kraja utakmice.

Lazio je do zasluženog vodstva stigao u 56. minuti. Luis Alberto je izveo korner, a Sergej Milinković-Savić glavom matirao domaćeg golmana za prednost Rimljana od 1:0.

Inzaghijev tim je nakon toga poprilično 'umrtvio' utakmicu, ali je stvorio još nekoliko dobrih prilika za povećanje vodstva. Rezultat se, ipak, nije mijenjao pa su Nebeskoplavi proslavili minimalnu, ali izuzetno bitnu pobjedu.

Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić je i večeras sa kapitenskom trakom proveo svih 90 minuta na terenu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio ostaje na četvrtom mjestu sa 70 bodova koliko ima i Roma, a prednost nad Interom je sada povećana na +4. U narednom kolu, Lazio će na svom Olimpicu dočekati Atalantu i u slučaju pobjede doći vrlo, vrlo blizu plasmana u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi