Nizozemci oštro kritikuju Tahirovića

Nakon utakmice protiv Marseillea

Nizozemci oštro kritikuju Tahirovića

Esmer Oštraković

Utakmicu u okviru Evropske lige sinoć su odigrali Ajax i Marseille, a nakon 90 minuta nije bilo pobjednika. Konačan rezultat bio je 3:3.

Nakon uvodnih 20 minuta igre Ajax je imao prednost od 2:0. Golove su postigli Forbs i Berghuis, ali se Marseille vratio preko Claussa i Aubameyanga.

Novo vodstvo domaćima je početkom drugog poluvremena donio Taylor, ali je Aubameyang svojim drugim golom donio bod Marseilleu.

Prema medijima u Nizozemskoj najlošiji pojedinac na terenu u domaćoj ekipi bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Benjamin Tahirović.

On je odigrao prvo poluvrijeme, ali nikome od medija u ovoj zemlji se nije svidilo kakav je nastup pružio.

Oglasi

Reprezentativac Bosne i Hercegovine djelovao je veoma nesigurno, a nakon utakmice je doživio velike kritike.

Najviše ga je kritikovao ESPN-ov analitičar Marciano Vink.

"Tahirović je dramatičan. Ne zna ni kako se treba kretati. Trči kao slijepa kokoš ispred odbrane. Sva opasnost za odbranu Ajaxa dolazi sa prostora kojeg treba čuvati Tahirović", rekao je Vink.

Ni Ajaxov trener Maurice Steijn nije krio razočaranje partijom reprezentativca BiH.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Nije odigrao dobro. Bio je veoma nemaran oko lopte", rekao je kratko, ali jasno Steij.

Tahirović je dugo jedno vrijeme bio igrač Rome, ali ga je ovog ljega Ajax doveo za 7.5 miliona eura.

Top Komentari

user1677191664
Sta je fubdal prije mjesec dana nakon prvi utakmica isti taj trener i navijaci ga dizali u nebo kao iducu vodja ajaxa,,odigrao losi 45 Minuta i odma svi po njemu a bagre majku ti ****m
0 0
Culer
Lijepo su rekli za njega. Ali ufurali ga u reprezentaciji kao da je Busquets ili Veratti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi