U Bosni proljeće došlo ranije, a u Americi snijeg pravio ogromne probleme

Početak utakmice dva puta pomjeren

U Bosni proljeće došlo ranije, a u Americi snijeg pravio ogromne probleme

Esmer Oštraković

Fudbaleri Real Salt Lakea ostvarili su pobjedu na domaćem terenu protiv Los Angelesa sa 3:0.

Početak utakmice kasnio je čak dva sata, a razlog su vremenski uslovi, tačnije snijeg koji je neprestano padao. Kada je utakmica konačno trebala početi ponovo je odgođena na skoro sat vremena zbog velike grmljavine.

Bili su ovo uslovi na koje sasvim sigurno nisu navikli u Americi, a ako ih uporedimo sa našom zemljom možemo reći da je proljeće stiglo ranije.

U našoj zemlji lijepo vrijeme je došlo dosta ranije nego što se očekivalo i tereni su većinom jako dobri za igru.

Naravno, iznenadni snijeg bi sasvim sigurno napravio velike probleme za organizatore, te se svi nadaju da se to ove godine, barem u ovom periodu neće dogoditi.

Oglasi

Kada je riječ o ovoj utakmici ona je protekla u velikoj borbi, ali gosti su na kraju upisali ubjedljiv poraz.

Krenulo je sjajno za domaći tim. Već u 18. minuti imali su prednost od 1:0. Arango je upisao asistenciju, a pogodak za vodstvo svoje ekipe postigao je Gomez.

Nakon toga nekoliko dobrih prilika na obje strane, a svoj drugi gol Gomez postiže u 41. minuti za vodstvo od 2:0.

Do kraja prvog poluvremena viđen je i treći gol i praktično je postavljen konačan rezultat ove utakmice.

Gomez je ovaj put uzvratio asistenciju Arangu koji je matirao gostujućeg golmana i tako ovjerio ubjeljivu pobjedu svog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi