Stravična nesreća fudbalera u Belgiji: Letio automobilom kroz zrak, pa kroz zid uletio u dvoranu

Sofian Kiyine zadobio teške povrede

Stravična nesreća fudbalera u Belgiji: Letio automobilom kroz zrak, pa kroz zid uletio u dvoranu

E. Čaušević

Fudbaler belgijskog Leuvena, Sofian Kiyine, jutros je glavna tema fudbalske javnosti zbog stravične saobraćajne nesreće koju je doživio jučer u kojoj je zadobio ozbiljne povrede, ali na svu sreću one nisu opasne po život.

U posljednje vrijeme nažalost sve je više saobraćajnih nesreća u kojima su glavni akteri fudbaleri, a ovaj put šokantan snimak nesreće stiže nam iz Belgije.

U centru pažnje nalazi se Sofian Kiyine koji inače igra u belgijskom Leuvenu, te je jučer doživio stravičnu nesreću u kojoj je na svu sreću uspio da preživi, ali je zadobio dosta teške povrede.

Iz bolnice su potvrdili da je Kiyine teže povrijeđen, no ono što je najvažnije nalazi se van životne opasnosti.

Ova stravična nesreće desila se jučeru blizini Liegea kada je Kiyine prebrzo vozio, a zbog kiše cesta je bila dosta klizava zbog čega je on izgubio kontrolu na svojim automobilom.

Kiyine je udario u nasip pored puta zbog kojeg je doslovno poletio kroz zrak, te je s automobilom proletio kroz zid dvorane koja se nalazila u neposrednoj blizini ovog puta kojim je on išao.

Oglasi

On je proletio kroz zid dvorane i završio na terenu s automobilom koji se prevrnuo. Na svu sreću u tom trenutku u dvorani niko nije bio i niko nije povrijeđen.

Image

Također, na drušvenim mrežama pojavio se i video s nadzornih kamera gdje se vidi stravišna nesreća koju je doživio igrač Leuvena.

Činjenica je da je on prebrzo vozio i nevjerovatno je koliko je imao sreće što je uopšte preživio jer snimak najbolje pokazuje koliko je nesreća bila teška.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Ovaj 25-godišnjak je u Leuven stigao pred početak ove sezone iz Lazija kao slobodan igrač. Ponikao je u Standardu, ali je još kao omladinac prešao u Chievo iz Verone.

Za Lazio je potpisao na ljeto 2019. godine, ali je igrao većinom na posudbama, te se prošlog ljeta odlučio vratiti u Belgiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi