Rijeka u velikom problemu - Željko Sopić prva meta kultnog tima sa Otoka?

Mogao bi napustiti Hrvatsku

Rijeka u velikom problemu - Željko Sopić prva meta kultnog tima sa Otoka?

Esmer Oštraković

Teško se oteti dojmu da ekipa Rijeke igra možda i najljepši fudbal trenutno u Hrvatskoj, a čak i ako smatrate da nije tako čelnicima ove ekipa dovoljno je što su na vrhu tabele u SuperSport HNL-u.

Nakon što je u prošloj sezoni na nevjerovatan način i to nakon čudesnog niza uspio spasiti Goricu od ispadanja iz lige, Željko Sopić sada je sa Rijekom na vrhu tabele.

Rijeka ima fenomenalnu priliku da osvoji naslov prvaka Hrvatske, a pod velikom lupom je rad stručnjaka iz Hrvatske.

Kako prenose mediji iz Hrvatske pojavila se nezvanična informacija da je veliki interes za Željka Sopića pokazao kultni klub sa Otoka, a radi se o Aberdeenu.

Naravno riječ je o klubu u kojem je svoju veliku karijeru počeo legendarni Sir Alex Ferguson, a ono su u potrazi za novim trenerom nakon što je krajem januara smijenjen Barry Robson.

Oglasi

Kao priviremeno rješenje na klupu Aberdeena sjeo je Neil Warnock, ali ni on nije uradio ništa što se očekivalo od njega.

U potrazi su čelnici ovog kluba za novim trenerom, a u izboru im pomaže njemačka konzultantska grupa BPTC.

Navodno će u narednim danima i zvanična ponuda od čelnika Aberdeena stići na adresu Rijeke za njihovog trenera, a onda će Sopić morati da donese odluku.

Pitanje je da li će ovaj stručnjak napustiti Rijeku kako bi preuzeo Aberdeen jer ipak se radi o kultnom klubu, ali sa Rijekom ima priliku osvojiti titulu.

Navodno postoji i opcija da Sopić završi sezonu u Rijeci, a da nakon toga od početka naredne sezone preuzme ekipu Aberdeena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi