Šou Antonija Prskala se nastavlja, Zrinjski, Sloboda i Krupa na vrhu, Sarajevo i dalje bez pobjede

Potop Željezničara na Grbavici

Šou Antonija Prskala se nastavlja, Zrinjski, Sloboda i Krupa na vrhu, Sarajevo i dalje bez pobjede

A. Beganović

Kompletirano je 5. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine nakon kojeg se na vrhu tabele sa po 13 osvojenih bodova nalaze tri ekipe, Zrinjski, Sloboda i Krupa, dok su na začelju Rudar Prijedor bez bodova i Sarajevo bez pobjede sa tri osvojena boda.

Mladi fudbaleri Zrinjskog nastavili su sa dobrim igrama i u 5. kolu su bez većih problema savladali Mladost. Konačan rezultat glasio je 3:0, a hattrick je upisao jedan od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih fudbalera Antonio Prskalo.

Ovaj mladi fudbaler je sa ova tri pogotka stigao do rojke od 10 postignutih u pet utakmica što dovoljno govori o njegovoj dominaciji u juniorskoj Premijer ligi.

Juniori Sarajeva su nastavili sa lošim izdanjima u ovoj sezoni. Niti u 5. kolu nisu uspjeli doći do prve pobjede, pa se trenutno nalaze na pretposljednjem mjestu prvenstvene tabele. U Širokom Brijegu su izabranici Dženana Uščuplića podijelili bodove sa istoimenom domaćom ekipom (0:0).

Bez pogodaka završen je i duel do ovog kola jedine ekipe sa maksimalnim učinkom Krupe i Željezničar Sport Teama, dok je Sloboda sa 2:1 savladala Rudar Prijedor. Gosti su u 17. minuti stigli do prednost preko Darijana Dakića, da bi Edis Buturović i Hamza Hadžiavdić režirali preokret.

Loše su se u ovom kolu proveli i juniori Željezničara. Naime na Grbavici su dočekali Radnik iz Hadžića koji je golovima Hamze Martinovića, Nurulaha Harbaša i Gaibija Hukića slavio sa ubjedljivih 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

U duelu Borca i aktuelnog prvaka Zvijezde 09 nije bilo pobjednika (3:3), dok su Radnik i Tuzla City također podijelili bodove u Bijeljini (1:1).

Zrinjski, Sloboda i Krupa su na vrhu tabele sa po 13 osvojenih bodova, prati ih Borac sa četiri boda manje, dok je Rudar na samom dnu bez osvojenog boda. Sarajevo je pretposljednje sa tri boda, a samo po bod više imaju Radnik Bijeljina, Željezničar i Tuzla City.

Top Komentari

bk123
Bravo Antonio ako Bog da da i u seniorskom nogometu tako nastaviš....Sloboda i Zrinjski tradicionalno u vrhu omladinskog nogometa i BiH a bez omladine nema ni budućih igrača za reprezentaciju...Sad se vidi da Sloboda i Zrinjski imaju najmanje problema s pravilom dva igrača do 21 god. Svaka čast svim trenerima koji se obrazuju rade u omladinskim pogonima u bilo kojem klubu jer to nam je budućnost
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi