"Šou" Sime Krunića na pressici: Ljubio protivnika, upozoravao da se ne zalijeću na njega
Foto: Youtube / Super liga

Burno je bilo u Nišu i nakon utakmice

"Šou" Sime Krunića na pressici: Ljubio protivnika, upozoravao da se ne zalijeću na njega

Jučer je na niškom Čairu odigran duel šampionata Srbije između Radničkog i Čukaričkog. Utakmica je završena rezultatom 2:2, a u samom finišu iste došlo je do incidenta.

Radnički je u finiš utakmice ušao s vodstvom od 2:1, ali je onda glavni arbitar dosudio diskutabilan indirekt za Čukarički nakon kojeg su gosti došli do 2:2.

U trenucima kada je arbitar donosio svoju odluku došlo je do "frke" kraj terena. Prvo je isključen trener Čukaričkog Simo Krunić, da bi nakon njega ista sudbina dočekala i pomoćnog trenera Radničkog Vidaka Bratića.

U tunelu je, činilo se prema TV snimcima, došlo do sukoba između Bratića i Sime Krunića, nekadašnjeg trenera i fudbalera sarajevskog Željezničara.

Bratić je krenuo o obračun sa Krunićem, ali je isti spriječen prije nego što je uspio ući u tunel.

Nakon meča organizovana je press konferencija na kojoj su govorili Simo Krunić, šef stručnog štaba Čukaričkog i Dragan Šarac koji je u odsustvu Nenada Lalatovića jučer vodio Radnički.

"Čestitam i jednoj i drugoj ekipi na vrhunskoj igri i borbi. Ovo je fudbal. Za mene je ovo fudbal, borba do zadnje minute... Čestitao bih svojoj ekipi koja je pokazala da može igrati protiv bilo koga. Bravo momci, oni su ovo iznijeli", izjavio je nakon utakmice Simo Krunić, pa se osvrnuo na članove stručnog štaba Radničkog i pomenuti sukob:

"Neću da pričam o mom prijatelju Lali (Nenad Lalatović). Ne smije, jer su on, Šarac i Bratić moji drugovi, ne smije tvoj drugi pomoćnik da se zalijeće na mene. Mi smo drugovi, iz poštovanja. Iz poštovanja, iako nisam u pravu. Tenzija je na utakmici, znaš ti kako ti reaguješ."

"Ja sam se borio za Čukarički, nemojte misliti da se ja nekog bojim. Ja ne dam na svoj klub, ja ne dam na sebe i nikada neću dati... Ja nisam niko i ništa, ja sam mali trener. Rekao sam da su Miloje i Lala bolji treneri od mene, ali sam im zamjerio što su skočili na mene. I kad nisam u pravu znaju šta je tenzija i da mi ginemo. Bili su u tom Čukaričkom... Znaju šta je taj klub. Iz poštovanja prema tom klubu, ne prema meni - mene ne trebaju da poštuju, ne trebaju da napadaju glavnog trenera tog kluba", nastavio je Krunić, pa, između ostalog, dodao:

"Ja nisam niko i ništa, mali čovjek i mali trener, ali ja sam častan i pošten. Čovjek koji gine za svoj klub i tako će biti uvijek. To svi znaju... Poginuli smo danas, bila je prava utakmica, borbena. Čestitao bih mojim igračima na svemu što su pružili u prvenstvu do današnjeg dana. Moramo izdržati do kraja."

Nakon što je završio svoje izlaganje Simo Krunić, novinarima se obratio Šarac, pomoćnik glavnog trenera, koji je vodio ekipu Radničkog protiv Čukaričkog.

Nije se Kruniću svidjelo kada je Šarac imao zamjerku na njegov dugi monolog i kada je pokušao objasniti šta se dešavalo na utakmici. U tim momentima je Krunić poručio Šarcu da treba da ga poštuje jer je stariji i njegov prijatelj, a potom ga je poljubio i poručio: "Ti si moj brat, čovječe, ali ja se borim".

Krunić se na kraju svima izvinio zbog svega što se dešavalo u Nišu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba dodati da je Radnički ispuštanjem dva boda u finišu duela sa Čukaričkim dozvolio Crvenoj zvezdi da se "odlijepi" na prvom mjestu i stigne jako blizu novoj tituli prvaka Srbije, četiri kola prije kraja sezone.

Top Komentari

Analiticar
Ucio je namjestanja od legendarnog ivice.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi