Southampton ima novog trenera: Predstavljen Mark Hughes

Novi izazov za Hughesa

Southampton ima novog trenera: Predstavljen Mark Hughes · Zvanično

Engleski premierligaš Southampton postigao je dogovor sa Markom Hughesom, potvrđeno je na klupskoj stranici.

Sveci se već neko vrijeme nalaze u krizi, slavili su samo jednom u posljednjih 17 utakmica, a čelnici Southamptona spas su vidjeli u imenovanju Hughesa koji je bez angažmana od početka godine.

Hughes je sa Southamptonom potpisao ugovor do kraja sezone, a na klupi engleskog kluba je naslijedio Mauricija Pellegrina.

"Preuzimanje Southamptona za mene je veliki izazov, ali sam jako uzbuđen. Iza sebe imam iskustvo, vjerujem da će Southampton igrati i sljedeće sezone Premier ligu, jer to ovaj klub zaslužuje", kazao je, između ostalog, Hughes nakon što je zvanično preuzeo engleski klub. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

U prošlosti Hughes je imao priliku kao igrač igrati za Southampton, dok je u trenerskoj karijeri vodio Stoke, QPR, Fulham, Manchester City i Blackburn Rovers.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi