Southampton više ne računa na Gabbiadinija

Gdje će Italijan nastaviti karijeru?

Southampton više ne računa na Gabbiadinija

Italijanski napadač Manolo Gabbiadini dobio je odriješene ruke Southamptona da pronađe novi angažman.

Ovaj 27-godišnjak je u Southampton stigao prije dvije godine iz Napolija za 17 miliona eura, ali nije opravdao epitet pojačanja iako je imao sasvim dovoljno prilike da se dokaže.

Ove sezone je nastupio na 12 utakmica, a uspio je postići samo jedan gol i očigledno su u Southamptonu odlučili da ga se riješe u januarskom prelaznom roku.

"U ovom trenutku imamo previše igrača i neki će morati da nas napuste. Jedan od njih je i Gabbiadini za kojeg se zanima nekoliko klubova, pa bi mogao otići već u narednim danima", rekao je menadžer Southamptona Ralph Hasenhuttl.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji pišu da je interes za Gabbiadinija pokazao Milan, koji bi ga rado želio angažovati u ovom prelaznom roku.

Manolo Gabbiadini je tokom karijere Atalantu, Cittadellu, Juventus, Bolognu, Sampdoriju i Napoli, a ugovorom je za Southampton vezan do 2021. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi