FIFA je uspjela u svojoj namjeri: Katar ukida jednu od vjerskih zabrana tokom Mundijala

Pivo će se moći kupiti

FIFA je uspjela u svojoj namjeri: Katar ukida jednu od vjerskih zabrana tokom Mundijala

E. Škorić
Teme:

Inostrani novinari objavili su informaciju kako će navijačima s ullaznicom biti dozvoljena kupovina alkoholnog piva.

U novembru počinje Svjetsko prvenstvo u Kataru, a odavno je aktuelna tema vezana za mogućnost kupnje i konzumiranja alkohola od strane navijača u Kataru.

Rasprava o alkoholnim pićima na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu pojavila se još 2010. godine, kada je objavljeno da će Katar biti organizator prvenstva. Sve zbog pravila koja proizlaze iz vjerskih načela muslimana, a koja zabranjuju konzumaciju alkoholnih pića u javnosti.

Sama mogućnost kupnje alkohola predstavlja problem jer ga nema u širokoj dostupnosti. Prije nekoliko mjeseci dogovoreno je da će se moći kupiti u hotelima i barovima u kojima će fanovi odsjedati. No, još se raspravljalo o mogućnosti kupnje alkohola na stadionu.

Ispostavilo se da je problem konačno riješen. Prema informacijama stranih medija, uključujući Reuters, navijači s ulaznicom za utakmice Svjetskog prvenstva moći će kupiti alkoholno pivo.

Međutim, to će biti moguće samo u strogo određenom vremenskom razdoblju. Novinari javljaju da će prodaja biti dostupna tri sata prije početka svakog meča i sat vremena nakon njegovog završetka. Štoviše, pivo će se moći kupiti samo na mjestima predviđenim za navijače.

Navijači smješteni u glavnoj FIFA fan zoni u centru Dohe mogu računati na više privilegija. Tamo će se spomenuto alkoholno piće moći kupiti od 18.30 do 01.00 sat.

Kupnja alkohola od strane navijača bit će moguća zahvaljujući ugovoru sklopljenom između organizacijskog odbora i Budweisera, jednog od glavnih sponzora Svjetskog nogometnog prvenstva. Samo će ova kompanija imati pravo prodaje piva tokom događaja.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ove će se godine održati od 20. novembra do 18. decembra.

Nastupit će 32 reprezentacije koje će biti podijeljene u osam grupa. Bh. reprezentacije, nažalost, neće biti u Kataru.

Top Komentari

Zulfikar
Nema od toga nista, pred sami pocetak SP Emir Qatara ce to zabraniti kao sto i treba.
5 1
volta
Ko još gleda fudbal bez pive, al eto pare vrte gdje burgija ne može pa se jednoj ovakvoj državi koja ima zakone iz 7 stoljeća jedan ovakav događaj koji je većini muškaraca u Evropi i Južnoj Americi sve
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije