Pomjeren početak Svjetskog prvenstva u Kataru

Domaćinu se izašlo u susret

Pomjeren početak Svjetskog prvenstva u Kataru · Zvanično

Samir Mlaćo
Teme:
Svjetska fudbalska federacija (FIFA) odlučila je pomjeriti datum početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Sada je i zvanično potvrđeno da će početak prvenstva biti pomjeren za jedan dan.

Odluka o promjeni termina donijeta je zbog činjenice da Katar kao domaćin želi igrati prvu utakmicu prvenstva. FIFA je tako izašla u susret i Svjetsko prvenstvo će početi u nedjelju 20. novembra, odnosno dan ranije od planiranog.

Prema prvobitnom planu Svjetsko prvenstvo utakmicom su trebali otvoriti Nizozemska i Senegal, ali se to neće dogoditi jer će domaća selekcija prva na teren.

Ostatak rasporeda se neće mijenjati. Sve će biti odigrano po planu i programu, sada je i zvanično saopšteno da će Katar i Ekvador otvoriti turnir 20. novembra u 17 sati.

Dan kasnije igraju Senegal – Nizozemska, te Engleska – Iran i SAD- Vels.

Oglasi

Zemlje domaćini od 2006. godine igraju prve utakmice na Mundijalima, a do tada su uglavnom branioci titule otvarali prvenstvo svijeta.

Svjetsko prvenstvo u Kataru je jedinstveno po mnogo čemu. Prvi je Mundijal koji se igra u jesen, a tako je odlučeno zbog visokih temperatura koje vladaju u ovoj zemlji i igranje u ljetnom periodu bilo bi jednostavno nemoguće.

Igrači i reprezentacije će imati malo vremena za pripreme. Prvenstva će uglavnom stati sedam dana prije početka Svjetskog prvenstva i mnogi smatraju da će to biti popriličan problem.

Također, neće biti previše vremena za odmor i nakon okončanja prvenstva. Igrači se odmah vraćaju u klubove, a posebno će teško biti fudbalerima iz engleskog Premiershipa koji tokom novogodišnjih i božićnih praznika imaju veoma zgusnut raspored.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svima bi ipak trebalo olakšati pravilo pet izmjena koje je ostalo na snazi i treneri će koliko-toliko moći da odmore svoje glavne igrače u određenim utakmicama.

 

Top Komentari

King_Kenny
...al ga seru i sa ovim prvenstvom opasno...ova sezona nece ni na sta liciti...
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi