Sjajni trener Slobode Amir Spahić istakao je kako je po dolasku u juniorski sastav zatekao pomalo nevjerovatnu situaciju

Zanimljivo izlaganje trenera juniora FK Sloboda

Spahić: Ulazak u finale Kupa BiH bi bila nagrada za sav uložen trud ove sezone

E. Dindić

Amir Spahić i juniori FK Sloboda su svakako najljepša priča tuzlanskog fudbala. Na početku sezone ovaj trener kada je došao iz seniorskog tima Slobode u juniorski zatekao je osam fudbalera. Međutim, ovaj trener nije kukao nego je od tima koji je bio glavni kandidat za ispadanje iz Premijer lige BiH za juniore, doveo do sjajnog četvrtog mjesta, te zakoračio jednom nogom u finale Kupa BiH za juniore. 

Za SportSport.ba govorio je o ovoj sezoni, te dotakao se prve utakmice polufinala Kupa BiH sa Borcem kao i očekivanja od revanš susreta na stadionu Tušanj.

"Još ima šest sedam kola do kraja sezone, te nalazimo se u polufinalu Kupa BiH. Kada sam došao u juniorski sastav zatekao sam osam juniora, što je bila pomalo nevjerovatna situacija. Međutim mojim dolaskom se to dosta promijenilo, uhvatio sam se posla i sada ih ima pozamašan broj. Momci dobro rade na treninzima, daju sve od sebe pa tako i rezultat nije mogao izostati. Sigurno je da smo izvukli ono najbolje od ove sezone", rekao je Spahić te nastavio:

"Velika pobjeda u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH protiv Borca u Banja Luci. Međutim, mi znamo da je to bilo samo prvo poluvrijeme te da još uvijek ništa nije riješeno. Želimo plasman u finale, ali moraćemo dati sve od sebe u revanšu na našem terenu. Čvrsto smo na zemlji, šanse su i dalje podjednake", rekao je Spahić.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Podsjetimo, u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH za juniore omladinci Slobode slavili su na gostovanju u Banja Luci protiv domaćeg Borca sa 3:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi