Španci uveliko planiraju utakmicu u Americi, a onda se oglasio predsjednik FIFA-e

Ne sviđa mu se ideja

Španci uveliko planiraju utakmicu u Americi, a onda se oglasio predsjednik FIFA-e

E. Čaušević

Čelnici španske La Lige odlučili su da će se u budućnosti nekoliko utakmica prvenstva igrati u Sjedinjenim Američkim Državama što se nije svidjelo većini klubova.

La Liga je već za januar naredne godine zakazala meč Barcelone i Girone u Americi nakon što su katalonski klubovi prihvatili odlazak na dugo putovanje. Ostatak klubova je bio izričito protiv ove ideje, ali iz La Lige su poručili da će gotovo svaki klub u budućnosti odigrati barem jednu utakmicu na tlu SAD-a.

Ipak, planovi čelnika španske lige mogli bi pasti u vodu veoma lako jer se predsjedniku FIFA-e Gianniju Infantinu uopšte ne sviđa ideja da španski klubovi svoje utakmice prvenstva igraju u Americi. FIFA mora odobriti odluku La Lige, ali čini se da će se to u skorijoj budućnosti veoma teško desiti.

"Više bih volio gledati dobru utakmicu MLS-a u Sjedinjenim Američkim Državama neko meč La Lige. Fudbal je sport u kojem je princip da domaće utakmice igraš na svom terenu, a ne u nekoj stranoj državi. Oko svega postoji procedura i nije još odobren zahtjev La Lige", poručio je Infantino.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjećamo, utakmica La Lige između Girone i Barcelone koja se treba igrati 26. januara naredne godine planirana je da se odigra u Miamiju.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Para vrti gdje burgija ne može. Ako treba igrače se na Mjesecu.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi