U rukama pivo, a svlačionicom se ori muzika: Španci su se baš potrudili da ih čuju i Hrvati

Osvojili Ligu nacija

U rukama pivo, a svlačionicom se ori muzika: Španci su se baš potrudili da ih čuju i Hrvati

Endin Čaušević

Španija je sinoć po prvi put u svojoj historiji osvojila trofej Lige nacija nakon što je u finalu pobijedila Hrvatsku. Crvena furija je do pobjede došla nakon penala, a zatim su igrači Španije napravili pravu feštu u svlačionici i potrudili su se da ih čuju i protivnički fudbaleri.

Finalna utakmica Lige nacija između Španije i Hrvatske odigrana je u Rotterdamu gdje su Vatreni imali nevjerovatnu podršku jer na tribinama dominirali navijači naše susjedne zemlje.

Međutim, u 120 minuta utakmice nije bilo golova, a osvajača ovog takmičenja saznali smo tek nakon izvođenja penala.

Uspješniji su bili Španci koji su uspjeli da dođu do pobjede i to na maestralan način kada je Dani Carvajal izveo panenku u odlučujućem penalu i uspio je da savlada Dominika Livakovića za pobjedu svoje selekcije.

S druge strane tragičari su bili Lovro Majer i Bruno Petković koji su promašili penale. Čini se da je poraz na kraju pao najteže Luki Modriću koji je prema mišljenju mnogih odigrao posljednji meč za Vatrene.

Oglasi

Modrić je prije nekoliko dana priznao da je odluku već donio, ali ni nakon sinoćnjeg poraza nije htio da ju otkrije. No, čini se da je Modrić odlučio reći zbogom dresu reprezentacije Hrvatske gdje je zaista ostavio neizbrisiv trag.

Njega su tješili i igrači Španije jer su vidjeli koliko mu je teško pao poraz, ali nakon toga nisu se previše osvrtali na protivnike. Na terenu su napravili pravu feštu tokom proslave, a sve se preselilo i u svlačionicu.

U svlačionici su se igrači Španije mogli dodatno opustiti i mnogi od njih su popili par piva, a glasna muzika i pjesma fudbalera Crvene furije mogla se čuti i u svlačionici Hrvatske.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Španci su tako uspjeli da dođu i do trofeja Lige nacija, a poznato je da u svojim vitrinama već imaju zlatne medalje sa Svjetskog i Evropskog prvenstva.

S druge strane za Hrvate je ovo drugo srebro na velikim takmičenjima. Pored drugog mjesta u Ligi nacija ranije su osvajali srebrenu i u dva navrata broznanu medalju na Mundijalima.

Top Komentari

plemic
ne daj bože da luksenburžani budu "bezobrazni" kao španjolci.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti