Španjolska i Hrvatska odigrale najbolju utakmicu Eura 2020

Španjolska i Hrvatska odigrale najbolju utakmicu Eura 2020

Nakon dramatične igre i produžetaka, Hrvatska nogometna reprezentacija svoj je nastup na Euru 2020 okončala u osmini finala porazom od Španjolske u okršaju odigranom u Kopenhagenu. 

Euro 2020 koji se odigrava ove, izuzetno turbulentne i izazovne 2021 godine, i samo je turbulentno i izazovno. Čelnici UEFA-e, igrači, šira javnost, kao i navijači se apsolutno slažu u jednom: ovo prvenstvo ostat će zapamćeno kao jedno od najneobičnijh. Ostat će zapamćeno kao natjecanje sa najviše zapanjujućih obrata. Ostat će zapamćeno kao prvenstvo sa najviše, što ugodnih, što neugodnih iznenađenja. Najbolji takav primjer je utakmica koju su odigrale Hrvatska I Španjolska. Za one koji i nisu ljubitelji klađenja, da su mogli znati ishod ove utakmice, bonus dobrodošlice koji sve vodeće kladionice nude za registraciju bi bio dobra motivacija da se odluče na klađenje na ovu utakmicu.

Početak eura 2020 je također pokazao da u startu nema izrazitih favorita. Svaka od 24 plasirane reprezentacije je bila potencijani nositelj naslova prvaka, smatra naš autor, Ivona Kovačić.

Otpali su svjetski i europski prvak Francuska, otpao je Portugal. Otpale su jake i favorizirane Njemačka i Nizozemska. Otpao je i svjetski doprvak Hrvatska. Ipak, i polufinale i finale Eura 2020 bit će sjajni. U ovakvim, pomalo nevjerovatnim situacijama i obratima, bonusi kladionica su igračima bili fantastična financijska podrška kod prognoziranja i online klađenja.

Bonus u online kladionici se mogao vrlo dobro iskoristiti u sjajnim okršajima kod kojih je, primjerice, s jedne strane bila Engleska, a sa druge iznenađujuće moćna Danska. Fantastičan okršaj Italije i Španjolske je bila prava poslastica za navijače i kladioničare, posebice za one koji su odlučili iskoristiti ponuđen bonus u online kladinici..

Prognoze nogometnih znalaca ali i kladionica su bile da su upravo Talijani, uz Engleze najuvjerljivija reprezentacija na prvenstvu. Bonusi kladionica se mogao iskoristi još i tijekom grupne faze kada se nagađalo da bi upravo ove reprezentacije mogle stići do finala.

Za one koji su odlučili po prvi puta okušati sreću sa klađenjem, postoje i bonusi kladionica bez depozita. U praksi, to znači d aje bila otvorena mogučnost registracije i klađenja dodijeljenim bonusom bez uplate vlastitih sredstava. Ako ne ranije, mnogi su to vjerovatno iskoristili nakon apsolutno najbolje utakmice prvenstva, one između Hrvatske i Španjolske. Po završetku Eura 2020, kroz nekoliko dana, za očekivati je da će upravo ova utkamica i služebno biti proglašena najboljom na ovome turniru.

U ovoj utakmici viđen je nevjerovatno veliki broj preokreta, zabijeno je ukupno osam golova, a Španjolska je pobijedila nakon produžetka, i to rezultatom 5:3.

Bila je ovo apsolutno „luda“ utakmica koje se gledala bez daha. Vatreni su poveli, iako je Španjolska dominirala gotovo 80 posto vremena i imala loptu u svom posjedu dvije trećine vremena. Furija je tu prednost iskoristila i uzvratila sa čak tri gola u nizu. Hrvatska je potom zaigrala doslovno na sve ili ništa. Golovima u 85.minuti te drugoj minuti sudačke nadoknade uspjela je izboriti produžetke. Za one koji su koristili PSK bonus kod klađenja, pa možda i pogodili ovakav nevjerovatan ishod, ovo je zasigurno bio trenutak za pamćenje. Nažalost, u nastavku utakmice, sreća više nije bila na strani Vatrenih pa je Španjolska u dodatnih posla sata zabila još dva gola za konačnih 5:3.

Ovu briljantnu utakmicu je zasjenio trenutak kada je hrvatski reprezentativac Ante Rebić iznenada napustio teren. Sve veće medijske kuće su nakon ove drmatične utakmice prenosile taj trenutak koji je prema mnogima i krivac za primljen gol. Reprezentativac je napustio teren kako bi promijenio kopačke. „Slučaj kopačka“ je potom postao predmet ismijavanja u javnosti i po društevenim mrežama, a neslužebno, čak i glavni uzrok razdora i nesuglasica između Rebića i izbornika Dalića.

Ante Rebić je nekoliko dana nakon utakmice bio glavna tema svih medija, posebno zbog svojih objava na Instagram profilu u kojima je žestoko kritizirao suigrače, izbornika, i profesionalne nogometne kritičare.

Pojedine Rebićeve objave na Instagramu je pratio i video koji jasno pokazuje da je zbog zamjene kopački teren napustio u trenucima prekida igre, odnosno upravo u trenutku kada je Hrvatska dobila gol-aut. Suočen sa gnjevom navijača i žestokim kritikama, Ante Rebić je u međuvremenu potpuno nestao sa Instgrama. Mobilna verzija aplikacije pokazuje da mu je profil očišćen od apsolutno svih objava što ukazuje na to da je profil u potpunosti dekativirao. Nakon bolnih kritika i ismijavanja, takav njegov potez ne iznenađuje.

Svojim komentarom na račun rebićevog poteza je bio nemilosrdan i bivši vratar španjolske nogometne reprezentacije Santiago Canizares, koji je izjavio:
"Tvoji suigrači se brane, pate u obrani, a ti izađeš van kako bi promijenio kopačke. Neshvatljivo je da u trenutku kada je lopta u igri, kada je još ostalo sedam minuta do kraja poluvremena, Rebić ide po nove kopačke. Sarabia je samo iskoristio njegovu neopreznost".

Bez obzira na ovakve nemilosrdne verbalne okršaje izvan nogometnih terena, ništa ne umanjuje činjenicu da je ovo bila jedna od najboljih i rijetko viđenih utkamica koju ćemo pamtiti dugo vremena.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA 3:5 (1:1, 3:3)
Kopenhagen. Parken stadion
GLEDATELJA: 25.000
SUDAC: Cakir (Turska)
STRIJELCI: 1:0 Pedri (20-ag), 1:1 Sarabia (38), 1:2 Azpilicueta (57), 1:3 F. Torres (77), 2:3 Oršić (85), 3:3 Pašalić (90+2), 3:4 Morata (100), 3:5 Oyarzabal (103)
HRVATSKA: Livaković - Juranović (Brekalo, 74), Vida, Ćaleta-Car, Gvardiol - Modrić (Ivanušec, 114), Brozović, Kovačić (Budimir, 79) - Vlašić (Pašalić, 79), Rebić (Oršić, 67) - Petković (Kramarić, 46)

ŠPANJOLSKA: Simon - Azpilicueta, E. Garcia (P. Torres, 71), Laporte, Gaya (Alba, 78) - Koke (Fabian Ruiz, 78), Busquets (Rodri, 101), Pedri - F. Torres (Oyarzabal, 88), Morata, Sarabia (Olmo, 71)