Višća Turcima otkrio zašto je napustio bh. reprezentaciju i šta je rekao Džeki

Ostao vjeran Bašakšehiru

Višća Turcima otkrio zašto je napustio bh. reprezentaciju i šta je rekao Džeki

E. Škorić

Edin Višća od 2011. godine igra u Turskoj za Bašakšehir i sada je otkrio da namjerava okončati karijeru u toj ekipi.

Višća je u Bašakšehir stigao iz sarajevskog Željezničara i postao jedna od ikona kluba. U Istanbulu ga obožavaju, osvojili su zajedno titulu i igrali grupnu fazu Lige prvaka, a ni sam Banovićanin nije želio da "izda" klub, pa je ranije odbijao ponude velikana poput Fenerbahčea.

"Nikad nisam razgovarao ni s jednim klubom kad su dolazile ponude. Blizak sam s predsjednikom Gokselom, cijeni me i ovo je moj dom. Sretan sam ovdje. Dugo godina smo zajedno i ne želim nkome ništada radim iza leđa. Odluka je kluba, ali ja želim da ostanem i da opet odvedem Bašakšehir na vrh", izjavio je Višća.

Da li je nekada želio da zaigra u nekoj ligi u Evropi?

"Htio sam da igram u Španiji i Engleskoj. Svaki igrač ima takav cilj, ali sam igrao Svjetsko prvenstvo s reprezentaciojom, a Evropsku ligu i Ligu prvaka s Bašakšehirom. U nogometu je najvažnije da budete sretni".

Oglasi

Spominje se da bi Edin Džeko mogao doći u Tursku i to u redove Bešiktaša.

"Da, često razgovaram s Edinom. Kad smo razgovarali prije godinu dana, rekao sam mu da može da dođe u Tursku jedino u Bašakšehir. S njim bismo lakše osvojili prvenstvo. On je poput mog brata, jako ga poštujem. Ne želim da ide u neki drugi tim u Turskoj i ako dođe, neka dođe kod mene u Bašakšehir. Možda će dvojica Edina biti u istom timu", kazao je Višća.

Zašto je napustio reprezentaciju?

"Prošle godine smo izgubili od Sjeverne Irske u play-offu za EURO 2020. Tad sam sjeo i razmišljao. Igrao sam za reprezentaciju 10 godina. Mislio sam da je vrijeme za novu generacaiju, zato sam i donio ovu odluku. Nije lako, posebna stvar je igranje za reprezentaciju, ali imam 31 godinu i uvijek želim dati najbolje od sebe. Sezona je naporna, raspored je zgusnut, odlučio sam da se povučem i da dam priliku mladima. Takođe sam imao ozbiljnu povredu i nisam igrao skoro tri mjeseca. Stoga sam mislio da je ovo najbolje vrijeme za prekdi reprezentativne karijere".

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Debi u reprezentaciji Bosne i Hercegovine imao je u decembru 2010. godine u prijateljskoj utamici sa Poljskom (2:2).

Sa ekipom Basaksehira je osvojio titulu prvaka Turske u sezoni 2019/2020, dok je sa Plavima bio prvak BiH 2010. godine.

Top Komentari

Arnel925
Ko te jbe Visca može Bosna i bez tebe!
2 7
kostro
Cuj prije godinu se cuo sa Dzekom,a cesto se cuju hhhh
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije