Sporting smanjio igračima plate za čak 40 posto

Zbog koronavirusa

Sporting smanjio igračima plate za čak 40 posto

Portugalska ekipa Sporting Lisabon nakon dogovora s igračima smanjila im je plate za čak 40 posto, prenose tamošnji mediji.

Virus Covid-19 zaustavio je i portugalsko prvenstvo pa se Sporting suočio sa ogromnim finansijskim gubicima.

Kako bi određen dio gubitaka pokrio, Sporting se morao odlučiti na opciju koju ovih dana koriste brojni evropski velikani. Zanimljivo, u istom trenutku smanjene su i plate čelnicima kluba za 50 posto.

Sporting je prvi od tri najveća portugalska kluba koji je objavio ovakvu odluku. Očekuje se da će istim stopama krenuti Porto i Benfica.

Već ranije su ovakve mjere uvele brojne španske i italijanske ekipe.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Portugal je inače zemlja koja je također pogođena koronavirusom jer je do sada zabilježeno oko 16.000 pozitivnih slučajeva, a 470 bilo ih je sa smrtnim ishodom.

Za kraj dodajmo i podatak da je Sporting prije prekida šampionata bio na 4. poziciji. Za sada nema zvaničnih informacija kada će portugalska liga biti nastavljena.

Top Komentari

Ivica_Osim8
svaka čast nisu nista sportisti značajniji nit korisniji od dojtora, inžinjera...
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije