Sprema se novi "trio fantastico" u svijetu fudbala: Predvodit će ga Džeko!

Čeka se famozno "da"

Sprema se novi "trio fantastico" u svijetu fudbala: Predvodit će ga Džeko!

A. Čaušević

Edin Džeko je samo na jedno "da" od transfer karijere, barem tako navode italijanski mediji u protekla 24 sata. 

Stara dama je odustala od Luisa Suareza zbog birokratskih problema te se okrenula Edinu Džeki. Ipak, popularni Dijamant mora sačekati pristanak Arkadiusza Milika na transfer u Romu.

Milik je danas trenirao individualni i čini se da je transfer pitanje trenutka jer su Roma i Napoli već postigli dogovor, baš kao što je i Džeko dogovorio sve s Juventusom.

Spominje se da će Sarajlija sa Starom damom potpisati dvogodišnji ugovovor vrijedan 7.5 miliona eura po sezoni. Njegov dolazak u redove Bianconera značilo bi i stvaranje novog "tria fantastica" na Apeninima.

Gazzetta dello Sport je već počela analazirati kako će izgledati Juventusov napad sa Džekom u samom špicu te Paulom Dybalom i Cristianom Ronaldom po stranama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na fotografiji se mogu vidjeti početne pozicije na terenu koje bi Dybala, Džeko i Ronaldo mijenjali tokom utakmice i tako kreirali savršenu kombinaciju kakvu je Pirlo zamislio.

Džeko zbog svog iskustva, osjećaja za gol, odlične tehnike te igre bez lopte predstavlja idealnog partnera za Cristiana Ronalda, upravo iz tog razloga Pirlo želi upravo bh. napadača.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Pomozi Boze,nemora eto ni igrati samo da kupim Dzekin dres od Juventusa...
10 0
Dilivio
Dzeko je najoptimalnija solucija, ugovorom na 2god. Cijena/kvalitet ide u prilog Juventusu, obzirom na nepromisljene finansijske poteze koje cine (Sarri, Higuain svi na platnoj listi...). Takodjer takva vrsta napadaca, tezi centarfor koji zna stiti loptu i podizati tim, je korisniji od cistog spica kao Suarez/Milik. Bless
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi