Hrvati i Srbi stali jedni uz druge i rekli "ne" FIFA-i

Nisu podržali kampanju

Hrvati i Srbi stali jedni uz druge i rekli "ne" FIFA-i

E. Ganibegović

Bliži nam se Svjetsko prvenstvo.

Mundijal će se ove godine održati u neobičnom terminu. Smotru najboljih svjetskih reprezentacija navikli gledati ljeti, no zbog vrućina u Kataru, ovaj put će nam najdraži turnir donijeti kraj jeseni, a održava se od 20. novembra do 18. decembra.

Uoči ovog turnira koji nam se bliži, FIFA se našla pod pritiskom određenih fudbalskih saveza koji žele da njihovi kapiteni nose kapitenske trake u duginim bojama.

Ovakva gesta navodno ima za cilj da simbolično prikaže da mjesta u fudbalu za bilo kakav vid diskriminacije nema.

"Nošenje ove trake poslat će jasnu poruku svijetu", rekao je Harry Kane, kapiten fudbalske reprezentacije Engleske i napadač Tottenhama, prenose mediji na Otoku.

Inicijator kampanje pod nazivom "Jedna ljubav" bila je Holandija, a pored Engleske podržale su je još Danska, Belgija, Vels, Švicarska, Njemačka i Francuska.

Što se naših komšija tiče, Srbije i Hrvatske, oni nisu učestvovali u kampanji, pa tako Dušan Tadić i Luka Modrić neće nositi ove trake.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Također, učestvovale nisu ni dvije reprezentacije zemalja s Pirineja, a u pitanju su naravno Španija i Portugal. Što se tiče evropskih selekcija, ni Poljaci neće nositi ovu traku.

Robert Lewandowski na ruci će imati traku u bojama zastave Ukrajine, koju mu je u Varšavi, glavnom gradu Poljske, uručio legendarni ukrajinski napadač Andriy Shevchenko.

Promo

Top Komentari

Bravo za komsije Srbija i Hrvatska i svi oni savezi ciji kapiteni nece nositi kapitensku traku u duginim bojama. e bas su nasli gdje ce propagirati pede.luk u Kataru.
9 3
HamzaVojvoda
Treba da vam djeca rastu sa dva oca bolesnici jedni?
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi