Horor sezona za klubove iz Srbije: Vlasnici su najgoreg bilansa u historiji UEFA takmičenja
FOTO: (AP Photo/Kin Cheung)

Ko u najgorim noćnim morama

Horor sezona za klubove iz Srbije: Vlasnici su najgoreg bilansa u historiji UEFA takmičenja

Haris Zilić

Završene su utakmice prvog kola u grupnim fazama svih evropskih takmičenja, a ova evropska sezona užasna je za klubove iz Srbije koji su ostvarili jedan katastrofalan rezultat u koji je na momente i teško povjerovati, ali istina je.

Vjerovali ili ne, u dosadašnjih 13 utakmica u Evropi, klubovi iz Srbije imaju omjer od jedne pobjede i čak 12 poraza! Ovo je najlošiji bilans jedne države u historiji UEFA takmičenja kada se u obzir uzme broj klubova, utakmica, ali i takmičenja.

TSC je jučer poražen u prvom kolu Evropa lige od West Hama (3:1), Čukarički od Ferencvarosa 3:1 u prvom kolu Konferencijske lige, a Crvena zvezda je u utorak u prvom kolu Lige prvaka poražena od Manchester Citya također sa 3:1.

U kvalifikacijama ove sezone, TSC je doživo dva poraza od Brage u kvalifikacijama za Ligu prvaka, Čukarički je doživio dva poraza od Olympiakosa u play-offu Evropa, Vojvodina je doživjela dva poraza od APOEL-a u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Jedini klub koji je ostvario trijumf za Srbiju je Partizan koji je u drugom pretkolu Konferencijske lige savladao Sabah iz Bakua, a u prvoj utakmici su poraženi sa 2:0. Nakon toga Partizan je u play-offu Konferencijske lige dva puta poražen od danskog Nordsjaellanda.

Oglasi

Dakle, bilans klubova iz Srbije u tekućoj evropskoj sezoni, izgleda ovako: Partizan pobjeda i tri poraza, Crvena zvezda jedan poraz, Vojvodina dva poraza, TSC tri poraza, Čukarički tri poraza, u konačnici 1- 0 -12!

Srbija je ovim užasnim horor izdanjima u Evorpi drastično pokvarila koeficijent, a recimo ove sezone su imali čak pet klubova u Evropi, jedan direktno u Ligi prvaka, jedan u pretkolu Lige prvaka, sve zahvaljujući sjajnim rezultatima u sezonama ranije.

[twitter]https://twitter.com/tgloban/status/1704972844109602826[/twitter]

Ove godine sve će pasti u vodu, osim ako Crvena zvezda, Čukarički i TSC ne proigraju u grupama.

Šansu za drugii trijufm Srbija će imati u drugom kolu Lige prvaka, kada Crvena zvezda dočekuje Young Boys i za očekivati da je da tu mogu ići na trijumf, ako bi i tu došlo do neuspjeha to bi bio i nokaut za klubove iz Srbije ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ovme dodajmo da Čukarički u drugom kolu Konferencijske lige dočekuje Genk, a TSC ekipu Olympiakosa.

Top Komentari

Buzim83
Haha jeste jaki. Pa zar postoji gora bilanca od klubova iz kukuruz lige.
0 1
Zax
Ljudi igrali sa prvakom lp i prvakom kl,sta su trebali da ih pobjede
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi