Piksi napravio promjenu u timu nekoliko sati pred meč odluke sa Švicarskom
Dragan Stojković je bio prisiljen na promjenu jednog od defanzivaca (Foto: EPA)

Promjena u zadnjoj liniji

Piksi napravio promjenu u timu nekoliko sati pred meč odluke sa Švicarskom

Edmir Škorić

Reprezentacija Srbije večeras igra presudnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a selektor Orlova Dragan Stojković napravio je jednu neočekivanu promjenu.

Srbija mora da pobijedi Švicarsku ako želi da ide daje, a uz to mora da iščekuje rezultat s meča Brazil - Kamerun. Orlovi su loše otvorili prvenstvo, izgubivši od Brazila, da bi potom prokockali 3:1 prednost protiv Kameruna.

Na rubu su ispadanja, no večeras mogu i da slave, ali prvenstveno moraju da pobijede nimalo laku selekciju Švicarske.

Selektor Srbije donio je na dan utakmice odluku da iz prvih 11 makne Miloša Veljkovića, dok će na poziciji centralnog defanzivca, najvjerovatnije, zaigrati Stefan Mitrović.

Veljković je u finišu utakmice s Kamerunom, u 77. minuti, izašao zbog problema sa primicačem. Čini se nije spreman da bude starter večeras, pa bi Mitrović trebao dobiti šansu od prve minute u zadnjoj liniji između Nikole Milenkovića i Strahinje Pavlovića.

# TIM UKUPNO BOD GR
1. Brazil 2 6 3:0
2. Švicarska 2 3 1:1
3. Kamerun 2 1 3:4
4. Srbija 2 1 3:5

Svjetsko prvenstvo nastavlja se danas uzbudljivim utakmicama, a u fokusu duel Srbije i Švicarske u direktnoj borbi za osminu finala. Kvote za taj i za ostale duele pogledajte na sajtu Volcanobet kladionice.

Oglasi

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Skandal potresa Srbiju, igrači tvrde da je sve izmišljotina

Uvertira u ovaj meč je skandal koji je zadesio Orlove, mada igrači tvrde da su to sve izmišljotine.

Dušan Vlahović čovjek je o kojem se dosta priča tokom Svjetskog prvenstva u Kataru, a u javnosti su se pojavile priče o skandalu i preljubi u koju je uključen Vlahović te nekoliko njegovih saigrača.

Pojedini mediji u regionu objavili su kako je došlo do velikog skandala u reprezentaciji Srbije i navodne preljube.

Pojavile su se informacije kako su Dušan Vlahović i Nemanja Gudelj imali afere sa suprugama Predraga Rajkovića i Luke Jovića, te da je došlo do fizičkog obračuna između Gudelja i Jovića.

Oglasi

Sve je ubrzo demantovano. Igrači su objavili fotografije na kojima se vidi da su u sjajnim odnosima, a nakon svega oglasio se i Dušan Vlahović.

"Žao mi je što moram ovako početi, ali moram reagovati jer se radi o mom imenu", istakao je Vlahović i nastavio je:

"Stvari koje čitamo su ozbiljne gluposti i nebuloze. To rade ljudi kojima je dosadno i koji nemaju šta drugo raditi i puni su kompleksa. Iskompleksirani su, zli, ljuti na nekoga i rade protiv interesa reprezentacije", istakao je Vlahović.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Nikad bolja atmosfera u ekipi. Ujedinjeni smo i ništa se nije promijenilo. Ove priče su 'rekla-kazala'. Želim zaštiti svoje ime i branit ću se zakonski ako treba", dodao je Vlahović.

No, svejedno postoji i dalje sumnja da nešto ne štima među igračima Srbije, a mnoge stvari bi mogle da izađu na površinu ako Srbija večeras ne ostvari zacrtani cilj. Ukoliko pak prođe dalje, sve će se naravno zaboraviti.

Top Komentari

user1669598125
Srcem uz Švicarce.Naprijed
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti