Srpski fudbaler posuđuje novac kako bi preživio
Ivan Obradović je nastupio čak 27 puta za reprezentaciju Srbije i postigao je jedan gol. Dijete je Partizana odakle je 2009. godine prešao u Zaragozu (Foto: EPA)

Ivan Obradović u ogromnim problemima

Srpski fudbaler posuđuje novac kako bi preživio

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Srbije i današnji član belgijskog velikana Anderlechta Ivan Obradović našao se u velikim problemima.

Belgijske vlasti pokrenule su veliku akciju kojima je cilj da se otkriju financijske malverzacije oko transfera, namještene utakmice, utaje poreza, a među brojnim osumnjičenim su fudbaleri, menadžeri i treneri sa Balkana.

Među osumnjičenim je Ivan Obradović. Članu Anderlechta su blokirani svi računi zbog povezanosti sa prvoosumnjičenim menadžerom Dejanom Veljkovićem.

Zbog toga, prema tvrdnjama belgijskih medija, fudbaler Anderlechta od saigrača posuđuje novac kako bi preživio.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Nedavno je velikan iz Brisela prebacio Obradovića u rezervni tim. Izvjesno je da će u januaru napustiti Belgiju, ali će njegovo ime ostati pod sumnjom zbog namještanja.

Obradović je prije Anderlechta igrao u Mechelenu, a nastupao je još za Zaragozu i Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi