Šta će biti s utakmicom Juventus - Napoli: Andrea Pirlo pozvao igrače i rekao im šta moraju da urade

I dalje je meč pod upitnikom

Šta će biti s utakmicom Juventus - Napoli: Andrea Pirlo pozvao igrače i rekao im šta moraju da urade

Endin Čaušević

Juventus i Napoli večeras trebaju igrati u Torinu veliki derbi trećeg kola italijanske Serije A.

Jasno je da mečevi ovih timova uvijek izazivaju dosta pažnje, ali sada fudbal nije u prvom planu. Naime, još uvijek se ne zna da li će se utakmica odigrati zbog dvojice zaraženih igrača Napolija koronavirusom.

Jučer je objavljeno da su Napolitanci odbili da putuju u Torino i traže odgodu utakmice na šta Juventus nije pristao. Stara dama traži da se meč igra ili da ga oni dobiju za zelenim stolom.

Prvobitno je objavljno da zdravstvene institicuje ne dozvoljavaju Napolitancima da putuju u Torino, ali čini se da to nije tačno, te da su iz ovog kluba na svoju ruku odlučili jučer da neće ići na ovo gostovanje.

Utakmica Juventusa i Napolija treba se igrati večeras od 20:45 i još uvijek nije poznato šta će biti od svega. Sky Sports piše da su u Napoliju jutros ponovo svi testirani i ukoliko ne bude više pozitivnih moći će igrati utakmicu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Što se tiče Juventusa kod njih je stav jasan. Žele da igraju i uopšte neće da pričaju o odgodi utakmice. Iako je izgledno da se utakmica neće odigrati Andrea Pirlo je pokazao da je prije svega profesionalac.

On je pozvao igrače na jutrošnji trening i poručio im je da je sve kao da će se utakmica igrati i da se svi tako moraju ponašati. Igrači Juventusa će se pojaviti večeras na stadionu čak ako i ekipa Napolija ne doputuje u Torino. U tom slučaju će meč biti registrovan za Staru damu rezuiltatom 3:0.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AmarSahi
Odgodi se utakmica Milan - Spezia, Juve igra protiv Milana a Spezia nadoknadi utakmicu na kraju sezone.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi