Šta Real mora učiniti da bi izbacio Barcelonu večeras?

Imaju tri zadatka

Šta Real mora učiniti da bi izbacio Barcelonu večeras?

Fudbaleri Real Madrida večeras će dočekati Barcelonu u jednom od vjerovatno zanimljivijih El Clasica u posljednje vrijeme. Realu ne cjvetaju ruže ove sezone, ali su u prvoj utakmici polufinala Kupa na Camp Nouu izvukli 1:1 i konačno bi na nekom polju imaju priliku da naude Barci.

Los Blancos je izgledao spreman za veliku pobjedu nakon što ih je Lucas Vazquez doveo u prednost nakon samo šest minuta i poslije sjajne akcije. Ipak, Malcom je pogodio za Barcelonu pola sata prije kraja susreta.

Mnogi večeras Barselonu vide kao favorita, no fudbalski analitičari Express Sporta pronašli su na koja tri načina Real Madrid može da zaustavi katalonske divove na Bernabeu.

Otvarati prostor za Viniciusa

Real Madrid mora dati Vinicius Jr slobodu i oslobađati mu što više prostora. Do sada je bila teška sezona za Real Madrid, ali usred turbulentnog perioda Brazilac je plesao sambu i pokazao da bi mogao odašiljati u budućnosti zvjezdanu svjetlost.

Brazilac je u dobroj formi u ovom trenutku, a zbog svog tempa i neuhvatljivosti uspoređujući ga sa Cristianom Ronaldom. Osim toga izazivao je probleme Barcelone u prvoj etapi na Nou Campu.

Vinicius će biti spreman da se još više dokaže navijačima Reala kada večeras ekipa Ernesta Valverdea dođe istrči na Bernabeu.
Njegovi driblinzi po bokovima mogli bi biti ključni u šansama Reala za finale Copa del Reya.

Real Madrid mora krenuti sa Garethom Baleom

Usred Realove haotične sezone, nijedan igrač nije bio u centru pažnje više od Garetha Balea.

Velški internationalac se mučio, ali se istakao u prvi u pobjedi nad Levanteom u nedjelju. Bale je odlučio pobjednika te noći sa bijele tačke i mogao bi sada startati protiv Barcelone obogaćen samopouzdanjem.

S obzirom na to da se iznova mora dokazivati, ova utakmica možda može doći za njega u pravo vrijeme. Inače, Bale je u prošlosti pokazao da kada je u svom najboljem izdanju može napraviti velike probleme Kataloncima.

Lionela Messija držati dalje od gola/lopte

Očigledno, danas je mnogo lakše zaustaviti Barcelonu budući da nikada više nisu zavisili od nekoga kao danas od Messija. Bio je prije i Xavi i Iniesta i Neymar, pa nije bilo bitno samo začepiti prolaze Argentincu, danas se čini da je i njega pak lakše zaustaviti. Samo ga treba držati podalje od gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Premda će neko reći da je danas Messi mnogo učinkovitiji nego ranije, jer s mnogo manje uložene energije prikazuje nevjerovatne individualne performanse (31-godišnjak je bio nemilosrdan protiv Sevilje u subotu, postigavši hat-trick kako bi pojačao šanse Barselone da zadrži naslov La Lige), Barcelona nekako igra predvidljivije nego inače.

Realu će trebati Sergio Ramos, Marcelo i Casemiro da zajedničkim snagama utišaju Messija. Ostaje da se vidi da li mogu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kiss
dvica ko kuća
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije