Šta se dešava sa Haskićem?

Briljirao prošle sezone

Šta se dešava sa Haskićem?

Admin Čaušević

Nermin Haskić je u prošloj sezoni bio hit u regionu, međutim nova sezona nije počela kako je ovaj napadač planirao. 

Haskić je u sezoni iza nas eksplodirao. Na ligaškim mečevima u dresu Radničkog je protivničke mreže tresao 24 puta te je bio najbolji strijelac ne samo srbijanske Super lige, već i regiona.

Nakon odličnih partija i možda najbolje sezone u životu za očekivalo se da ovaj 30-godišnjak napravi inostrani transfer, to se nije desilo, barem ne još uvijek.

Iskusnog napadača je želilo nekoliko renomiranih klubova, u srbijanskim medijima se spominjala i ponuda između 400 i 500 hiljada eura, ali Haskić je i dalje tu gdje je bio i prošle sezone.

U međuvremenu u klubu iz Ništa došlo je i do promjene na trenerskoj poziciji. Nenada Lalatovića je zamijenio Simo Krunić, nekadašnji fudbaler i trener FK Željezničar.

Bh. fudbalera koji je određeni dio karijere proveo u Slovačkoj i Poljskoj zadesio je peh na pauzi između dvije sezone. Zbog povrede nije obavio pripreme kako je to planirao i čini se da zbog toga plaća ceh.

Haskić je propustio evropske mečeve protiv Flore, dok nije bio ni u konkurenciji ni za meč prvog kola protiv Proletera. Tada se počelo špekulisati da je Haskić prodat, ali je klupski predsjednik Ivica Tančev opovrgnuo sve glasine.

"Nije tačno da je Haskić prodat i da zbog toga nije u ekipi, već je povrijđen. Brzom oporavku se nadam, već za meč za Crvenom zvezdom u drugom kolu", rekao je Tončev.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Tri nastupa

Nakon toga Haskić je upisao tri nastupa, ali i izgubio mjesto startera obzirom da je svaki put ušao sa klupe. Da li je u pitanju trenerska odluka, manjak fizičke spreme ili jednostavno pad forme ostaje da se vidi.

Na tri ovosezonska nastupa na terenu je proveo nešto više od sat vremena. U utakmicama protiv Crvene zvezde, Javora i Voždovca se nije upisao u strijelce. Nešto što definitivno nije planirao, pogotovo nakon odličnog finiša prošle sezone.

Top Komentari

GMOKokosh
A nasi mediji ga odmah gurali u reprezentaciju. Kod nas malo bljesnes odmah si za repke, jebo komtinuitet, dokazivanje...po nasim ljudima Robi je trebao svako okupljanje zvati 50 igraca
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi