Šta se desilo s travnjakom poznatog stadiona?

Podloga potpuno žuta

Šta se desilo s travnjakom poznatog stadiona?

M. Šljivak
Teme:

Stadioni širom Evrope već su mjesecima zatvoreni zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, lige se polako vraćaju i ovog ljeta ćemo moći uživati u brojnim takmičenjima, što je svakako veoma dobra stvar.

Prvenstvo u italijanskoj Seriji A vjerovatno će se nastaviti 13. juna, a pred povratak se u malom problemu našla ekipa Napolija, čiji je teren u nešto lošijem stanju.

Stadion San Paolo je nakon 79 dana otvoren, ali travnjak je potpuno promijenio boju i trava je potpuno žuta. Mnogi misle da je ova boja nastala zbog sunca, ali to nije tačno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ubrzo su iz kluba objasnili šta se desilo. Žuta boja trave nastala je zbog promjene u njenom šišanju. Koristili su metodu koja se naziva skalping, kako bi trava postala otpornije i već za deset dana San Paolo bi se trebao vratiti u normalno stanje.

Sve je izgledalo zaista loše, ali očigledno da u klubu znaju šta rade.

Top Komentari

Fareus1921
Bilino Polje za bogate
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi