Šta su Conte i Giampaolo spremili za Derby della Madoninna?

Večeras se igra milanski derbi

Šta su Conte i Giampaolo spremili za Derby della Madoninna?

Došao je i taj dan, večeras će San Siro biti poprište prvog milanskog derbija u sezoni - snage će odmjeriti Milan i Inter.

Iako je Milan formalno domaćin, čini se da je dosta toga na strani Nerazzurra ovaj put. Ipak, derbiji se teško mogu predvidjeti, a pogotovo Derby della Madonnia.

Inter je nakon tri kola Serije A stopostotan i drži prvu poziciju, dok su Rossoneri na skoru od dvije pobjede i poraza. Poraz je došao na samom otvaranju sezone protiv Udinesea, dok ni u pobjedama Milan nije bio pretjerano uvjerljiv iako su protivnici bili Brescia i Verona.

Zbog toga mnogi daju prednost Interu u večerašnjem (20:45) okršaju, pa tako kladionica MOZZART na pobjedu Nerazzurra nudi kvotu 2.40.

Što se tiče Milana, dosta će zavisiti od toga da li će utakmicu početi Paqueta ili Rebić. Ukoliko se Brazilac pridruži Susu i Piateku u napadu Giampaolo će vjerovatno odabrati formaciju 4-3-1-2, ali ako to bude Rebić Milan bi trebao istrčati na travnjak u formaciji 4-3-3.

Caldara i Calabria su povrijeđeni, pa će svoj prvi nastup u sezoni vjerovatno upisati Andrea Conti.

Kada je u pitanju Inter, Nerazzurri će se od remija protiv Slavije Prag željeti oporaviti trijumfom nad najljućim rivalom, a Antonio Conte ne bi trebao imati problema sa sastavljanjem postave.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Romelu Lukaku je riješio probleme sa leđima, a očekuje se da bi Martinez mogao na klupu. U tom slučaju bi Politano počeo od prve minute u formaciji 3-4-2-1. Također, Sensi bi dobio ofanzivniju ulogu, a Nicolo Barella bi se pridružio Brozoviću u veznom redu.

Alternativa je uobičajena 3-5-2 formacija sa Martinezom i Lukakuom u špicu, dok bi Sensi ostao na tradicionalno nešto defanzivnijoj poziciji. Također, vjeruje se da će Alexis Sanchez ponovo početi utakmicu na klupi i šansu dobiti u drugom poluvremenu.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi