Katar predstavio novi stadion, izgleda spektakularno

Katar predstavio novi stadion, izgleda spektakularno

E. Škorić
Teme:

Katar je otvorio još jedan stadion izgrađen za FIFA Svjetsko prvenstvo 2022. godne.

Stadion Ahmad Bin Ali, smješten 24 kilometra zapadno od Dohe, ima kapacitet od 40.000 gledatelja i bio je napola pun na uvodnoj nogometnoj utakmici, a svi prisutni prethodno su testirani na koronavirus ili antitijela.

Bilo je to jedno od najvećih sportskih okupljanja od početka pandemije, nakon ragbi utakmica koja je ranije ove godine odigrana na Novom Zelandu pred više od 20.000 gledatelja.

"Ovo je dokaz da smo sposobni organizirati velike događaje. Prošlo je puno vremena otkako smo imali toliko ljudi na jednom mjestu", rekli su organizatori.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Na ovom će se stadionu odigrati sedam utakmica Mundijala, a u Kataru se trebaju još otvoriti četiri stadiona.

Top Komentari

Tas14
Mandiću održi riječ, vrijeme je renovirati Koševo
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi