Stadion u Srbiji će nositi ime po Radomiru Antiću
EPA

Inicijativa je već pokrenuta

Stadion u Srbiji će nositi ime po Radomiru Antiću

Vijest o smrti Radomira Antića potresla je čitav fudbalski svijet.

Antić je važio za jednog od najvećih trenera koje je Srbija ikada imala, u bogatoj karijeri je vodio brojne velikane, a na podužem spisku izdvajaju se Real Madrid, Atletico i Barcelona.

Mister, kako su ga zvali, svugdje gdje je radio ostavio je odličan dojam, a mnogo je cijenjen bio i u Užicu, mjestu u kojem je odrastao i iz kojeg je krenula njegova fudbalska priča.

Mediji iz susjedstva pišu kako bi se stadion tamošnje Slobode mogao zvati upravo po Antiću, a inicijativa je već pokrenuta i očekuje se da bi se, čim prođe pandemija koronavirusa, sve moglo brzo da sprovede u djelo.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Antićevi sugrađani žele da se na još jedan način oduže čovjeku koji je sa ponosom svuda u svijetu pronosio i ime ovog grada", pišu u Srbiji.

Antić je za Slobodu iz Užica igrao u periodu od 1967. do 1968. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi