Standard Liege pokazao znakove života
Foto:EPA

Belgijska Jupiler liga, deveto kolo

Standard Liege pokazao znakove života

S. Bošković

U okviru 9. kola Jupiler lige večeras su odigrana tri susreta na kojima je postignuto devet pogodaka.

Standard Liege ove sezone u ligi igra očajno i svaki bod im je bitan. Večeras su fudbaleri ovog tima igrali derbi začelja protiv Leuvena i remizirali su 2:2. Gubili su domaćini 2:0 nakon prvog dijela. Već nakon minute pogodio je Croizet, a Remacle je poduplao prednost u 43. minuti. U drugom dijelu Emond i Santini su uspjeli poravnati, no Standard nije mogao doći do sva tri boda.

Mouscron i Oostende remizirali su identičnim rezultatom. Igrala se 5. minuta kad su domaćini poveli golom Dussennea, a isti igrač je u 41. minuti pogodio i vlastitu mrežu. Početkom drugog dijela Ščepović vraća domaćinu vodstvo, a Gohi poravnava u 66. minuti susreta.

Charleroi je minimalno u gostima savladao Mechelen, a jedini gol na susretu postigao je Perbert u 66. minuti igre.

Oostende je vodeći, a iza su Waregem i Gent. Na dnu se nalaze Westerlo i Standard Liege.

Jupiler liga, deveto kolo:

Standard Liege - Leuven 2:2 (Emond 60, Santini 77 / Croizet 1, Remacle 43')

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

KV Mechelen - Charleroi 0:1 (Perbert 66')

Mouscron Peruwelz - Oostende 2:2 (Dussene 5, Ščepović 51/Dussenne 41, Gohi 68)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.