Starica moli Edina Džeku da ne odlazi iz Rome

Nakon što je dogovorio s Interom

Starica moli Edina Džeku da ne odlazi iz Rome

Edmir Škorić

Bh. reprezentativac Edin Džeko na pragu je potpisa za Inter.

Navodno je Džeko sve dogovorio sa Interom, koji ga je odlučio dovesti nakon prodaje Romelua Lukakua u Chelsea.

Dijamant bi trebao da potpšiše dvogodišnji ugovor s Nerazzurrima, nakon što je ima džentlmenski dovor sa Romom, koja ga je odlučila pustiti za simboličnih 1,8 miliona eura.

U Rimu naravno nisu sretni zbog odlaska Edina, a najmanje navijači koji su ga zavoljeli.

Jedna baba je s grupom navijača poručila Edinu da ne ide u Milano (Inter op.a) i da ostane u Romi.

Oglasi

Već stižu osude zbog poteza Intera: "Uz dužno poštovanje prema Džeki, ali ima 35 godina"

Edin Džeko tek treba da postane igrač Intera, a neki su već počeli da osuđuju taj potez milanskog kluba.

Džeko je navodno sve dogovorio sa Interom nakon što je milanski klub odlučio da proda Romelua Lukakua u Chelsea za 115 miliona eura.

Lele Adani, nekadašnji igrač Intera i stručni komentator Serije A se ne slaže s potezom da Džeko bude zamjena za korpulentnog Belgijanca.

"Moj dojam je da se rukovodstvo Intera našlo totalno nespremno za odlazak Lukakua. Džeko je pristojan izbor, bio je na dohvat ruke i to kažem s punim poštovanjem prema njemu. Džeko je šampion, ali ima 35 godina", kazao je Adani.

"Prodaja Lukakua je bila neizbjezna ako se u ozbir uzmu finansijske poteškoće, ali kako je moguće da Inter uopšte nije pogledao na listu talenata koji su se pojavili na koje može ciljati u ovakvim slučajem? Da bi kompeltirali napad trebali su ići po Muriela...", završio je Adani.

Teško je reći kada će Džeko i definitivno postati novi igrač Intera. Nerazzurri prije svega trebaju prodati Lukakua, dok se i Vučica želi osigurati dostojnom zamjenom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Popularni Dijamant je navikao da se tokom karijere suočava sa kritikama. Uvijek je odgovarao na terenu, a nema sumnje da će tako biti i ovaj put.

Sarajlija će sa Nerazzurrima potpisati dvogodišnji ugovor. Plata na godišnjem ugovor bi mu trebala iznositi između četiri i pet miliona eura.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mackintosh
Idi i ne vracaj se i donesi Zelji pare od transfera
1 4
Matic
Hahahahahahahhaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi