Savić hrabro pred Srbiju: "Malo ko je lako prošao kroz Podgoricu!"
Večeras balkanski derbi u kvalifikacijama za EURO igraju Crna Gora i Srbija.

Kapiten Crne Gore

Savić hrabro pred Srbiju: "Malo ko je lako prošao kroz Podgoricu!"

E. Ganibegović

U okviru drugog kola kvalifikacija za EURO večeras se u Podgorici sastaju Crna Gora i Srbija. Tu utakmicu najavio je defanzivac Atletico Madrida i kapiten Crne Gore, Stefan Savić.

Srbija je favorit u ovoj utakmici, no Savić smatra da i njegov tim ima šansi. Ističe i da nema pritiska.

"Malo ko je lako prošao kroz Podgoricu. Kvalitet imamo, motivacije ne fali, Srbi imaju jedan strašan potencijal u veznom redu i napadu. Imamo plan i strategiju da ih anuliramo što je više moguće.

"Pritisak bi bio da smo učesnici svake godine Evropskog prvenstva. Imamo odgovornost i želju, ali moramo da budemo svjesni snage protivnika, a i grupe u kojoj se nalazimo", rekao je Savić.

"Nepoznanica nema, svi se međusobno poznajemo. Kada izađem na teren ne gledam da li mi je neko iz porodice na terenu ili nije, samo ga gledam kao protivnika. Pokušat ću da zaustavim taj potencijal i da ne primimo gol", smatra as Atletico Madrida.

Crna Gora je u prvom kolu slavila na gostovanju u Razgradu protiv Bugarske. Bilo je 0:1 i ta pobjeda im je veliki vjetar u leđa pred večerašnji meč.

Oglasi

"Uvijek je bolje početi pobjedom i na pravi način. Sigurno da je atmosfera bolja i timski duh na većem nivou. Nosit će nas to uz naše navijače da odigramo što bolje", kazao je Savić. 

"Vrijeme leti, sada sam jedan od starijih. Mi se trudimo, posebno mi koji smo tu preko deset godina u reprezentaciji, da prenesmo te neke vrijednosti koje smo preuzeli.

Da prenesemo značenje igranja u reprezentaciji i da budemo pravi primjer. Čini mi se da to radimo na pravi način, vidi se to iz primjera igrača koji su nastupili protiv Bugarske i odigrali jedan dobar meč", mišljenja je Stefan, koji je zaključio:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Pravi je sportski događaj i manifestacija, ima li šta ljepše nego kad igraju dvije komšijske zemlje? Nema razloga da bude drugačija atmosfera od sportske i da svi uživamo, i mi na terenu i publika".

Podsjetimo, i Srbija je u prvom kolu slavila pobjedu i to s 2:0 protiv Litvanije, a pored Srbije, Crne Gore, Litvanije i Bugarske, u grupi se nalazi još Mađarska. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi