Stigla je i službena odluka: Završena sezona u Prvoj ligi FBiH!

Akcenat na narednoj sezoni

Stigla je i službena odluka: Završena sezona u Prvoj ligi FBiH! · Zvanično

A. Čaušević

Takmičarska godina 2019/20 Prve lige FBiH je završena, odlučio je Izvršni odbor FS FBiH. 

Nakon nekoliko održanih video konferencija i razgova sa sastnakom odlučeno je da se sezona u Prvoj ligi FBiH završi prema zatečenom stanju u prekidu.

Najjači rang u Federaciji BiH je zbog pandemije koronavirusa zaustavljen je početkom marta nakon kompeltiranog 16. kola. Bilo je naznaka da bi se sezona mogla nastaviti, ali to nije slučaj.

Odluka o promociji u Premijer ligu i ispadanju u Druge lige FBiH još nije donesena i čeka se potez NFSBiH o Premijer ligi nakon čega će uslijediti novi sastanci federalnog Saveza vezano za broj klubova koji ispadaju i ulaze u Prvu ligu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Inače, na današnjoj sjednici odlučeno je da akcenat bude na pripremama za narednu sezonu kako bi klubovi na vrijeme ispunili sve zahtjeve koji se postave pred njih.

U trenutku prekida vodeći je bio Olimpik sa 37 bodova, šest više od drugoplasiranog TOŠK-a. Prema trenutnom stanju na tabeli upravo bi popularni Vukovi trebali igrati sljedeću sezonu Premijer lige. Najugorežniji na dnu tabele su bili Orašje, Jedinstvo, Slaven i Radnik.

Top Komentari

Ende
Napišite fino da je Olimpik prvak :)
16 3
Sarajlija46
Svaka čast Olimpicu
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi