Stižu nove informacije iz Italije: Kada će Edin Džeko na teren?
(Foto: EPA)

Pauzirat će ipak nešto duže od očekivanog

Stižu nove informacije iz Italije: Kada će Edin Džeko na teren?

M. Šljivak

Napadač Rome Edin Džeko operisan je u ponedjeljak.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine slomio je jagodičnu kost u duelu Serije A protiv Caglaria i odmah je podvrgnut operativnom zahvatu.

Edinu je nakon operacije naređeno strogo mirovanje, ali je to bh. napadač pomalo i ignorisao, pa je odlučio da dođe na utakmicu kako bi Zmajeve podržao protiv Finske.

Džeku nažalost još neko vrijeme nećemo gledati na terenu. Iako su italijanski mediji proteklih dana najavljivali kako bismo dijamanta mogli gledati na terenu već 20. oktobra u duelu protiv Sampdorije, to se sigurno neće desiti.

Nove vijesti koje stižu sa Apenima govore da Džeko sigurno neće igrati naredni meč protiv Sampdorije, a pod velikim je upitnikom i za meč koji se igra sedam dana kasnije protiv Milana.

Naravno, Džeko će propustiti i duel Evropske lige protiv Borussije iz Moenchengladbacha, a povratak na teren bi se mogao desiti 30. oktobra protiv Udinesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ono što je sasvim jasno je činjenica da će Edin morati određeno vrijeme da igra sa zaštitnom maskom, ali to mu ne bi trebalo predstavljati problem da nastavi svoju golgetersku seriju.

Džeko je ove sezone u osam utakmica za Romu postigao pet golova i upisao je dvije asistencije.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi