Stojković: Da li me vrijeđa kada me zovu Mustafa? Ne, ja poštujem muslimane!

Golman Partizana za primjer

Stojković: Da li me vrijeđa kada me zovu Mustafa? Ne, ja poštujem muslimane!

Golman Partizana Vladimir Stojković još jednom se našao u centru pažnje srbijanskih medija.

On je izazvao buru komentara nakon susreta protiv Crvene zvezde kada je rekao da se planira odreći srbijanskog pasoša, a razlog svega je, po njegovom mišljenju, neopravdano priznat gol za Zvezdu u drugom poluvremenu tog meča.

On je jutros gostovao na televiziji Pink u emisiji 'Novo jutro', a tom prilikom je između ostalog govorio i o nadimku kojeg za njega koriste navijači Crvene zvezde - Mustafa. Stojković je poručio da mu to ne smeta jer on poštuje sve vjere.

"Braneći za Srbiju izgubio sam četiri zuba, izgubio sam oca za vrijeme utakmice, izgubio sam majku dok sam branio za Partizan. Znam koliki sam Srbin i koliko se dajem. Svako ko me zove 'Mustafa' kad vidi kako branim za Srbiju, teško mu je da to izgovori, siguran sam. Mene to ne vrijeđa, jer ja poštujem muslimane. Za mene je brat brat, nije bitno koje je vjere. Naša vjera kaže da bi trebali poštovati svakoga, svaku vjeru", rekao je Stojković.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Također, on je iskoristio priliku da se izvini svim Srbijancima zbog izjave da će se odreći pasoša te je poručio kako nije smio tako reagovati.

Top Komentari

Naser
zato ga ne vole..zato sto je normalan i nije podoban kao takav..
57 1
Skandi
Dokazao da je čovjek. Fudbaler je nekoliko godina, čovjek je cijelog života.
27 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi