Selili ga u Barcelonu, ništa od toga, ali Stole Dimitrievski svejedno pravi veliki transfer

Ostat će u Španiji

Selili ga u Barcelonu, ništa od toga, ali Stole Dimitrievski svejedno pravi veliki transfer

Eldar Ganibegović

Sjajni golman iz Sjeverne Makedonije, Stole Dimitrievski, napravit će ovog ljeta transfer karijere. Neće u Barcelonu kako se najavljivalo, ali svejedno slijedi veliki transfer.

Tridesetogodišnji golman Rayo Vallecana, Stole Dimitrievski, spreman je na novi korak u karijeri, te će ovog ljeta promijeniti klub.

Ističe mu ugovor s Rayom, selili su ga u Barcelonu, no od prelaska na Camp Nou stadion neće biti ništa.

Svejedno će napraviti veliki transfer. Sljedeći klub u njegovoj karijeri biti će drugi španski velikan, Valencia.

On će na Mestallu stići kao slobodan igrač i nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje u redovima Šišmiša.

Ovo vjerovatno znači da će gruzijski golman Giorgi Mamardashvili napustiti klub. Za njega interes pokazuju klubovi iz Engleske, Španije i Italije.

Oglasi

Što se Stoleta Dimitrievskog tiče, za njega će ovo biti četvrdi klub u Španiji u koju je stigao jo 2012. godine kao 18-godišnjak.

Tada je iz U19 tima Udinesea došao u Cadiz B. Karijeru je ranije započeo u Rabotničkom.

Igrao je još za Granadu i Gimnastic, a ostat će upamćen i nastup sa Sjevernom Makedonijom na Evropskom prvenstvu 2021. godine.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Debitovao je za Sjevernu Makedoniju u novembru 2015. godine i do sada je upisao 67 nastupa. Ima i 21 nastup za mlađe selekcije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi