Antinacistički slogan na dresu St. Paulija po izboru navijača

Antinacistički slogan na dresu St. Paulija po izboru navijača

E. Škorić

Njemački drugoligaš St. Pauli pružio je mogućnost svojim navijačima da sami odaberu slogan koji će nositi na dresu u narednoj utakmici.

Nakon što je završeno glasanje, najveći broj navijača odabrao je riječ "Fcknzs", što je skraćenica za "Fuck Nazis" i prevod nije potreban.

St. Pauli je klub koji uzima u obzir sudjelovanje svojih članova u odlukama koje uključuju njemačku ekipu, zbog čega su odlučili dati svojim članovima mogućnost izbora slogana koji im se najviše sviđa da zauzmu mjesto na kojem obično budu reklamni natpisi.

Ekipa sa sjedištem u St. Pauliju, okrugu Hamburg, dobro je poznata u Evropi, ne po sportskim uspjesima, već po idejama i načinu na koji ih prenosi.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Njemački klub je antinacistički, branitelj jednakosti i protivi se svakom rasističkom činu.

Top Komentari

thekupus
Ne znam gdje ste vidjeli da će nositi ovo na utakmici, jer to nije istina. Dali su navijačima koji kupe dres priliku da zamijene dio gdje inače stoji poruka sponzora, i najviše tih navijača se odlučilo za fcknzs. Dakle, za dresove koje sebi kupe, ne one koje će igrači nositi.
6 1
bistrik87
Ne vezano za ovu vijest, njihovi navijaci su 100 godina ispred svih u razmisljanju
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi