Strašan posao Ajaxa: Jedan od najvećih talenata Evrope potpisao do 2022. godine
Produženje ugovora sa mladim danskim fudbalerom je samo jedan u nizu dobrih poteza koje je Ajax povukao posljednjih mjeseci

Kasper Dolberg ostaje u klubu iz Amsterdama

Strašan posao Ajaxa: Jedan od najvećih talenata Evrope potpisao do 2022. godine

Holandski velikan Ajax igra jednu od najboljih sezona u posljednjih desetak godina, a rukovodstvo ovog kluba ne prestaje da oduševljava navijače potezima koje povlači.

Nakon što su u pauzi između dvije sezone dovedeni neki prvoklasni fudbaleri poput Tadića i Blinda, Ajax je uspio zadržati Zijecha te dobro unovčiti Kluiverta koji je prodan u Romu. Posljednji dobar potez Ajaxa desio se danas, jer je zvanično produžen ugovor sa Kasperom Dolbergom.

Jedan od najboljih fudbalera Ajaxa, koji ujedno važi i za jednog od najvećih talenata u Evropi, potpisao je novi ugovor sa klubom do 2022. godine čime je definitivno postalo jasno da amsterdamski klub ima velike ambicije u godinama koje dolaze.

Dolberg je još prije nekoliko sezona pokazao klasu u seniorskoj konkurenciji, ali imao je nesreću da ga u potpunom razvoju ometu povrede koje su ga kočile da ostvari puni potencijal.

Ipak, Dolberg ima tek 21 godinu i nema sumnje da je i dalje fudbaler od kojeg se očekuje da napravi blistavu karijeru, a za njega je očigledno najbolje da još neko vrijeme provede u Ajaxu koji je idealan klub za razvoj mladog igrača.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ovaj Danac je u tekućoj sezoni nastupio na četiri utakmice u Eredivisiji i postigao je tri gola, a za prvi tim Ajaxa igra od 2016. godine. Prethodno je bio član omladinskih selekcija ovog kluba, te Silkeborga.

Kasper Dolberg igra na poziciji napadača i u dosadašnjoj karijeri je odigrao devet utakmica za A selekciju Danske, uz jedan postignuti pogodak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi